Овочі-Ягоди-Сад

На півночі варто виробляти ігристі тихі вина

На півночі варто виробляти ігристі тихі вина

Для створення нового виноградника під власну виноробню на півночі країни підійдуть білі сорти технічного винограду, тобто можливо розвивати напрямок ігристих тихих вин, радить Андрій Гайдай, власник розсадницького підприємства ТОВ «Виноград-Одеса».

Про це повідомляється в журналі «Садівництво по-українськи»

Для регіонів південніше – теж можливі сухі, але переважно червоні, витриманіші вина, додає він. 

Виноробство нині – цікава тема, куди можна вкласти гроші, вважає Гайдай.

«Наприклад, на вино, зроблене три роки тому і раніше, рік у рік ціна зростає, і воно продається, – розповідає власник ТОВ «Виноград-Одеса». – На відміну від нього столовий виноград потрібно продавати швидко, терміново, і торги на нього йдуть вручну, як у колишні часи на біржі. Покупці приїжджають і відразу швидко збивають ціну, а продавцю нікуди подітися – тому що у багатьох немає прямих контрактів із мережами – 95% цього ринку працює на перекупі. І в результаті ти поступаєшся в ціні, і доходи падають».

Читайте також: Виноград на півночі висаджують у затишку