Овочі-Ягоди-Сад

На Харківщині відмовилися від вирощування пізньостиглих динь

Подружжя Коростильових, яке під Харковом виробляє чипси з гарбузів і динь, сушені ягоди, в’ялені томати й чорнослив, відмовилися від вирощування пізньостиглих динь. Адже в цій місцевості вони не набирають необхідних цукрів.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

У статті повідомляється, що Коростильови відмовилися від вирощування «сухуватих» динь, бо вони не дуже солодкі, а хочеться, щоб чипси стали дитячим смаколиком. На досвіді переконалися, що не годяться сорти з великим терміном достигання, бо в Харківській області вони не встигають набрати сили й накопичити цукрів. 

«У зв’язку з цим минулого сезону отримали згоду про співпрацю з науковцями Інституту овочівництва і баштанництва, що під Харковом, які мають у своєму асортименті районовані сорти, – йдеться у статті. –  Якщо вони погодяться вирощувати їх для Коростильових, то справа кардинально зрушить із місця. На цьому тлі пошук фермерів для вирощування овочів і баштанних під переробку продовжується, бо є налаштування на великі обсяги». 

Нагадаємо, ми повідомляли, що невдовзі Коростильови будуватимуть більший цех переробки і планують залучити фермерів до постачання сировини.

Читайте також: Переробники шукають виробників баштанних, томатів та ягід