Овочі-Ягоди-Сад

На Харківщині переробне підприємство почало вирощувати салати

Харківський підприємець Максим Голіков, підприємство якого випускало салатні мікси, не змогло встановити тривалі договірні відносини із сільгоспвиробниками, які б постачали сировину для переробки. Тож переробники вирішили самі займатися виробництвом салатів.

Про це засновник поділився у своїй колонці на AgroTimes.

«Паралельно з ТМ «Зелена грядка» була створена «Агрофірма «Зелена грядка». З 2019 року орендуємо 14 га у селі Зелений Колодязь, де обладнали свою систему зрошення. Вирощуємо різноманітні типи салатів: айсберг, ромен, фрізе, лолло россо, лолло біонда, радічіо», – зазначив Максим Голіков.

За його словами, виробництво салатів має яскраво виражену сезонність роботи: активний сезон триває від другої половини листопада до першої половини травня. Після травневих свят спостерігається значний спад продажу. 

«Наприклад, у серпні цього року наші потужності були завантажені лише на 15% від номінального об’єму. Із плюсів –– те, що конкурентів у Харківській області щодо переробки салатів у нас немає», – зазначив підприємець.

У період, коли в Україні відсутня власна сировина з відкритого ґрунту, переробники імпортують її з Італії та Іспанії.

Читайте також: Голландець вирощує салати на Сумщині