Овочі-Ягоди-Сад

Морква з розсади гірше зберігається

Морква з розсади гірше зберігається

Технологія вирощування столової моркви розсадним способом має свої переваги та недоліки.

Серед переваг: менші витрати посівного матеріалу та відсутність затрат людської праці на проріджування посівів.

Морква з розсади менше пошкоджується морквяною мухою, бур’яни знищуються до пересаджування розсади, тим самим унеможливлюється конкуренція з дрібними сіянцями.

Водночас коренеплоди з розсади формуються меншими за вагою та довжиною, часто вони розгалужені або виродливої форми.

Крім цього, процес вирощування трудомісткий, не завжди приживається високий відсоток розсади. Коренеплоди погано зберігаються, а інколи навіть втрачають смакові властивості.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!