Мариновані овочі з Херсонщини експортують до Прибалтики, США та Ізраїлю
ТОВ «Плодоовочевий комбінат «Херсон», (смт Зеленівка Херсонської області) до 45% відсотків своєї продукції: томатну пасту, соуси, мариновані помідори та огірки, соки та іншу консервацію постачає на експорт, найбільшими покупцями є країни Балтії, США та Ізраїль.
Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації.
За словами директорки підприємства Оксани Баденко, у 2013 році завод взяв кредит на виробничу лінію і розширили асортимент продукції консервованими помідорами, огірками, асорті в різних видах фасовки – від 400 мл до 3 л.
Валовий об’єм збільшився у 4-5 разів. Зараз ми виробляють майже 3 млн банок консервації за сезон. Це в основному – мариновані овочі, соки соуси – всього понад 40 найменувань, якщо враховувати різні види фасовки.
Читайте також: Українська сушена цибуля має гарні перспективи для експорту
«Купуємо овочі переважно у херсонських фермерів, трішки – в Миколаєві. Ми вже напрацювали постійних постачальників, з якими працюємо не один рік. Вони нас не підводять і знають – що нам потрібно. Вирощують під контракти, які ми починаємо укладати вже з січня. Це зручно і нам, і аграріям», – сказала Оксана Баденко.
Директорка уточнила, що окрім Балтії, США та Ізраїлю продукції експортують також у Канаду, Румунію, Швецію, Німеччину та Білорусь.
Завод має сертифікати ISO 22000:2005 (НАССР), Quality Austria та сертифікат кошерності, що дозволяє торгувати майже з усім світом.
На думку Оксани Баденко внутрішній ринок є також цікавим та перспективним. Для нього випускають консерви під власною торговою маркою «Бон Херсон», а також під марками відомих українських брендів, таких як «Хуторок», «Чумак», «Таврія», «Варто», «Семерка» та багато інших.
Додати коментар