Літнє обрізування роблять для експортної якості кісточкових
Щоб досягти високої експортної якості кісточкових, особливо черешні, садівникам варто застосовувати інтенсивні технології, обрізати також влітку.
Таку думку висловив на шпальтах журналу «Садівництво по-українськи» експерт компанії BASF, екс-голова Державного комітету України із земельних ресурсів Володимир Воєводін.
На його думку, завжди буде в тренді українська черешня, особливо, середніх і пізніх сортів, таких як Крупноплідна, Регіна, Тамара. Вони будуть мати успіх за кордоном, але потрібно вирощувати черешню за інтенсивною технологією та забути за рідконасаджені (6х6, 8х8).
Треба саджати на вегетативних підщепах «колтах», «гизелах», робити правильне формування, обрізку. Наприклад, спеціаліст радить обрізати кісточкові також влітку, у серпні.
«А не лише взимку порізали – і воно пішло на дрова, а потім знову вирощуємо дрова. Тому потрібна сорто-підщепна комбінація і обрізка – спеціфічна для кожної культури, не така, як традиційно була. В цьому наш менталітет не перебудований, і є багато проблем», – резюмує Воєводін.
Читайте також: Коли проводити літнє обрізування кісточкового саду