Овочі-Ягоди-Сад

Карта перців дозволить отримувати нові сорти

Вчені Політехнічного університету Валенсії (Іспанія) створили повну карту сортів перців цієї країни. Тим самим створено основи для отримання нових сортів з кращими органолептичними властивостями, які можуть бути навіть більш стійкими до зміни клімату.

Про це повідомляє Phys.org.

«Це дослідження надає повну та релевантну інформацію про походження та взаємозв’язки між місцевими іспанськими ландшафтами. Це також допомагає запобігти шахрайству, а також схрещуванню в програмах вдосконалення, щоб виробляти практично перці на вимогу; наприклад, смачніші, з більш яскравим кольором або стійкіших до збудників хвороб або екстремальних кліматичних умов», – пояснив Адріан Родрігес Бурруезо, науковий співробітник Інституту збереження та вдосконалення агрорізноманіття Валенсії (COMAV) Політехнічного університету Валенсії.

Перець (Capsicum annuum) – одна з найважливіших овочевих культур Іспанії. Однак раніше проведені генетичні дослідження мали менший обсяг порівняно з дослідженнями, проведеними на інших сортах Solanaceae, таких як томати, картопля або баклажани.

У цьому дослідженні, яке є частиною докторської дисертації Леандро Перейри, дослідники проаналізували колекцію з 190 сортів перців – 183 з культивованих видів та 7 диких форм.

Читайте також: Фермер розповів про особливості вирощування солодкого перцю на Черкащині

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!