Овочі-Ягоди-Сад

ГМО-картопля має удвічі більшу врожайність та стійкість до посухи

ГМО-картопля має удвічі більшу врожайність та стійкість до посухи

Дослідження вчених Чиказького університету (США), Пекінського університету та університету Гуйчжоу (обидва – Китай) довело, що додавання гена FTO, що кодує білок, збільшило урожайність картоплі та рису на 50% у польових випробуваннях. Рослини значно зросли, дали довші кореневі системи і краще переносили посуховий стрес. Аналіз також показав, що рослини збільшили швидкість фотосинтезу.

Про це повідомляє пресслужба Чиказького університету.

«Зміна насправді кардинальна, – сказав професор Чиказького університету Чуан Хе, який разом із професором Гуйфан Джіа з Пекінського університету керував дослідженням. – Більше того, він працював майже з усіма типами рослин, з якими ми його пробували до цього часу, і це дуже проста модифікація».

Процес, описаний у дослідницькій роботі, передбачає використання гена тваринного FTO у рослині. Але як тільки вчені повністю зрозуміють цей механізм зростання, можуть бути альтернативні способи отримати той самий ефект.

Читайте також: В Аргентині дозволили трансгенну картоплю: виробники проти