Овочі-Ягоди-Сад

Фузаріозне в’янення дині найбільш шкідливе на середньо- і пізньостиглих сортах

Фузаріозне в’янення дині найбільш шкідливе на середньо- і пізньостиглих сортах

Серед баштанних культур із родини гарбузових друге місце після кавунів посідає диня, яка є доволі трудомісткою овочевою культурою, оскільки потребує обов’язкового захисту від хвороб упродовж періоду вегетації.

Посіви дині уражуються такими хворобами як антракноз, аскохітоз, бактеріоз, біла гниль, зелена крапчаста мозаїка, кореневі гнилі, несправжня борошниста роса, сіра гниль тощо.

В останні роки почастішали випадки фузаріозного в’янення дині. Fusarium oxysporum f. sp. melonis – одна з найбільш шкідливих та поширених грибних хвороб дині.

Уражує рослини в усі фази розвитку. Насіння, висіяне в заражений ґрунт, має низьку польову схожість. Підсім’ядольні колінця ростків загнивають і гинуть до виходу на поверхню ґрунту.

Шкідливість хвороби залежить від термінів появи хвороби, вирощуваного сорту та інших чинників. Хвороба найбільш шкідлива на середньо- і пізньостиглих сортах. На ранніх сортах динь плоди встигають сформуватися до появи масового в’янення.

Крім кількісного зниження врожайності, зменшується цукристість, ароматичність, соковитість і лежкість плодів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!