Експерт порадив, як правильно охолоджувати картоплю і цибулю
Після завантаження урожаю картоплі та цибулі, зібраного у вересні та просушеного на початок жовтня до камери зберігання температуру продукції слід зменшувати на 0,3-0,5°C за добу.
Про це у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» розповів Олесь Капітанчук, керівник компанії ТОВ «Толсма Текнік».
Температура для зберігання цибулі повинна становити +0,5°C, для картоплі – +3-4°C, в залежності від призначення. Картопля для переробки може зберігатися і при температурі +6-8°C.
«На необхідні показники ми виходимо у листопаді, і подальша задача – підтримувати їх майже до кінця зберігання, – написав Олесь Капітанчук. – По завершенні зберігання поступово підніміть температуру продукту до +11-12°C. Для цього контейнер можна просто перенести з камери до коридору сховища – за тиждень-два температура підніметься. При зберіганні насипом ситуація буде складнішою. Якщо плануєте продати весь обсяг протягом 2-3 тижнів, просто підвищіть температуру у всій камері і швидко реалізуйте товар».
Читайте також: Холодну картоплю може пошкодити швидке калібрування і доробка