Овочі-Ягоди-Сад

Дикі томати опираються кільцевій бактеріальній гнилі

У новому дослідженні вчені Корнелльського університету (США) показали, що дикі сорти томатів менш уражені кільцевою бактеріальною гниллю, ніж традиційно культивовані сорти.

Про це повідомляє SeedWorld.

Як повідомляє видання, команда дослідників хотіла зрозуміти, як бактерії поширюються та колонізуються в диких помідорах порівняно з культивованими. 

Вони зосередилися на дослідженні судинних систем рослин, зокрема на одній з них — ксилемі.

Судини ксилеми транспортують воду та поживні речовини з ґрунту по всій рослині.

Учені виявили, що у культивованих видів бактеріальна хвороба розповсюджується скрізь, тоді як у диких видів бактерії залишаються обмеженими певними судинами ксилеми, не сильно переміщуючись у навколишні тканини.

Це перше дослідження, яке підтверджує, що дикі томати чутливі до бактерій, але наслідки інфекції є менш серйозними, ніж у культурних сортів.

Але хоча сильна інфекція викликає менше симптомів у дикої рослини, вона все одно може викликати ураження на плодах.

Читайте також: Невідомі ланки еволюції томатів допоможуть створювати стійкі та смачні сорти

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!