Овочі-Ягоди-Сад

Добра обробка ґрунту та живлення роблять капусту стійкішою до хвороб

Фермери-овочівники Андрій та Сергій Павлюки із волинського міста Рожище вирощують білоголову капусту на 2 га, отримують урожай 40–50 т/га. Вони вважають, що гарна обробка ґрунту та живлення робить рослини стійкими до збудників хвороб.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

«Щодо хвороб, то якщо гарно виробити поле перед посадкою капусти і добре її підживити, рослини будуть міцними і стійкими до збудників, – розповіли фермери. –  Утім, буває й таке, що насіння вже заражене грибними хворобами». 

З капустяною мухою борються біопрепаратами і хімічними ЗЗР. 

«Минулого року почергово обробляли, щоб врятувати врожай, і нам це вдалося. Бо кілька сезонів поспіль перед тим було щось страшне. Рослини атакувала капустяна муха і капустяна міль у великій кількості», – поділилися брати Павлюки.

Читайте також:  Розсаду пізньої капусти вирощують під агроволокном