Цибулю перед зберіганням досушують у сухих приміщеннях на протязі
Ріпчасту цибулю збирають після масового пожовтіння, вилягання 20-30% листків та їх підсихання в кінці липня – на початку серпня.
Спочатку рядки підкопують, рослини висмикують і залишають підсохнути на грядах. Потім їх очищають і перевозять до сховища.
Перед закладанням на зберігання цибулю досушують у сухих приміщеннях, де влаштовують протяг, викладаючи тонким шаром.
Після цього цибулю сортують, видаляючи зайві листки та коріння, залишаючи шийку довжиною не менше 2 см.
Цибулини завантажують у дерев’яні ящики або продезінфіковані вапном контейнери та закладають у сховище. Ящики встановлюють штабелем один на другий у сухому приміщенні з температурою 0-1 °С.
Слід уникати перезволоження, оскільки цибуля почне швидко уражуватися гнилями і грибними хворобами.
Додати коментар