Овочі-Ягоди-Сад

Цибулю перед зберіганням досушують у сухих приміщеннях на протязі

Ріпчасту цибулю збирають після масового пожовтіння, вилягання 20-30% листків та їх підсихання в кінці липня – на початку серпня. 

Спочатку рядки підкопують, рослини висмикують і залишають підсохнути на грядах. Потім їх очищають і перевозять до сховища. 

Перед закладанням на зберігання цибулю досушують у сухих приміщеннях, де влаштовують протяг, викладаючи тонким шаром. 

Після цього цибулю сортують, видаляючи зайві листки та коріння, залишаючи шийку довжиною не менше 2 см. 

Цибулини завантажують у дерев’яні ящики або продезінфіковані вапном контейнери та закладають у сховище. Ящики встановлюють штабелем один на другий у сухому приміщенні з температурою 0-1 °С. 

Слід уникати перезволоження, оскільки цибуля почне швидко уражуватися гнилями і грибними хворобами.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!