Ціни на овочі залишаються у межах сезонного тренду
Cтаном на початок лютого (порівнюючи з початком січня) ціни на моркву та столові буряки в Україні зросли на 2 грн/кг, або 20%, а капуста білоголова в ціні не змінилася.
Про це йдеться у ринковому огляді журналу «Садівництво по-українськи».
«Протягом січня були певні коливання в цінах, але для січня це є стандартною ситуацією, – сказав Євген Кузін, аналітик плодоовочевого ринку в проєкті EastFruit, міжнародний консультант ФАО. – По-перше, після новорічних свят попит із боку покупців зазвичай знижується, а потім повертається до нормальних показників, що відбивається в ціновій динаміці. По-друге, поточний сезон зберігання овочів характеризується, з одного боку, суттєвішими запасами продукції у сховищах, а з іншого – проблемами з якістю цих запасів. Це також позначається і на цінах».
Зниження ціни на овочі борщового набору буде означати збільшення на ринку пропозиції продукції проблемної якості. Поки що аналітики фіксують тільки стандартні сезонні коливання цін.
Читайте також: Вартість «борщового набору» припинила зростати