Овочі-Ягоди-Сад

Через карантин найбільше постраждали постачальники овочів у навчальні заклади й заклади громадського харчування

На ¾ скоротилися продажі овочів у постачальників столових шкіл та дитсадків, кафе та ресторанів під час карантину, запровадженого через коронавірус.

Про це у своїй колонці на AgroTimes повідомив фермер Микола Панасенко, що господарює поблизу міста Суми. 

«У зв’язку з поширенням коронавірусу обсяги реалізації овочів нашим господарством впали фактично на три чверті, бо на карантині навчальні заклади й заклади громадського харчування, куди ми постачали продукцію. Та попри це площі посівів ми не скоротили. Пандемія мине, а люди завжди потребуватимуть продуктів харчування», – зазначив фермер.

Микола Іванович додав, що, за його інформацією, пандемія не вплинула на обсяги закупівлі насіннєвого матеріалу іншими фермерами регіону. Проте відбулася певна зміна пріоритетів. Так, нинішнього року фермери Сумщини більше, ніж торік, закупили насіння столових буряків, кабачків і огірків. Менше придбали насіння капусти й менше її посіяли, адже вона в минулому сезоні була дешевшою.

Довідка: ФОП «Панасенко» на 15 га вирощує 2 га картоплі, 2 га капусти, 1 га моркви і 1 га столових буряків.

Читайте також:Вирощувати до 55 тонн/га солодкого перцю можна за допомогою саморобних агрегатів

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!