Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

Часник із гірського села став місцевим брендом

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Підприємець Владислав Симочко вирощує часник на площі 3 га в закарпатському селі Тур’ї Ремети. За кілька років рослини адаптувалися до екстремального гірського клімату, а підприємець налагодив продаж часника у місцеві ресторани та переробку часникової продукції.

Про це пише журнал «Плантатор».

«Восени 2015 року засіяли 2 га часнику, після першого сезону проаналізували помилки й тієї ж осені посадили втричі більшу площу –– 6 га. Однак нині площі під часником скоротили до 3 га, оскільки ціна на часник в останні кілька років істотно зменшилася. Коли ми починали, то кілограм часнику в гуртовій торгівлі коштував 75 грн, тобто 3 долари, а тепер –– 1,6–1,7 долара. Великий обсяг складніше збути, тож ми вирішили вирощувати стільки, скільки реально можемо продати через місцеві магазини та ярмарки», –– розповів Владислав Симочко.

Читайте також: Часник на експорт

Турянський часник за короткий термін став упізнаваним місцевим брендом. Частину врожаю господарство продає місцевим закарпатським ресторанам і магазинам. Тепер навіть закарпатський крафтовий сир у знаменитій «Перечинській мануфактурі» виготовляють із додаванням цього пекучого овочу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: