Овочі - Ягоди - Сад
Головне:
Овочі - Ягоди - Сад

«Борщовий набір» в столиці дешевшає, особливо картопля

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

За даними найбільшого ринку сiльськогосподарської продукцiї центрального регіону України «Столичний» у другій половині січня спостерігалося суттєве збільшення пропозиції овочів в сегменті «борщового набору», чому сприяла тепла безсніжна погода, за якої легко транспортувати й реалізовувати продукцію. Із настанням морозів на початку лютого продавці більш охоче поступаються у ціні.

Про це AgroTimes повідомив аналітик РСГП «Столичний» Іван Григорович.

«У першу чергу, зниження цін пов’язане з необхідністю реалізації запасів продукції зі сховищ фермерських господарств, а також сприятливими для торгівлі погодними умовами», — зауважив експерт. 

Так, станом на 28 січня 2020 року на РСГП «Столичний», гуртова ціна на картоплю становила 7,5-9 грн/кг. Найдорожче продавалася вітчизняна продукція. У той же час була значна пропозиція імпортної картоплі.

Гуртова ціна на моркву минулого вівторка становила 4-5 грн/кг., буряк 4,5-5,5 грн/кг., капусту 4-5 грн/кг., цибулю ріпчасту 6,5- 7,5 грн. за кг.

В останній тиждень січня спостерігалась тенденція суттєвого зниження ціни на овочі, в першу чергу на картоплю.
Станом на 5 лютого картопля пропонується по 7,5-8 грн/ кг. (-13%), морква 4-4,5 грн/кг. (-5%), буряк 4-5 грн/кг. (-10%), капуста 3,8-4,5 грн/кг. (-8%), цибуля 6-7 грн/кг. (-7%). 

«Також, із настанням морозів та випадінням снігу продавці більш охоче йдуть на поступки у ціні», — додав Іван Григорович.

Із актуальними цінами на продукцію, що продається на ринку «Столичний», можна ознайомитися за цим посиланням.
Читайте також: Розпочався експорт цибулі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: