Овочі-Ягоди-Сад

Баклажан – перспективний для свіжого ринку, перець – ні, – виробник

Баклажан – перспективний для свіжого ринку, перець – ні, – виробник

Вирощувати овочі для переробки неперспективно, якщо виробник не є кінцевим реалізатором продукції.

Таку думку висловлює Марія Кисляченко, агроном компанії «Аграна Фрут Лука», у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи».

Садівнича компанія торік мала перший досвід з вирощування баклажанів та солодкого перцю у відкритому грунті і охоче ділиться ним з іншими.

«Завжди потрібно орієнтуватись на свіжий ринок, – пише Кисляченко. – З минулого сезону ми зробили висновок, що надалі з баклажаном зможемо виходити на фреш ринок, а от червоні перці з невідомих нам причин не так йому цікаві – ми багато їх віддали на переробку. Тому вже у найближчому майбутньому вирощування перцю може стати нерентабельним».

Незважаючи на те, що через альтернаріоз агрономи втратили доволі багато продукції, вони не зупиняються, розуміючи, що негативний досвід – це також досвід.

Читайте також: Зрозумілі стандарти убезпечують від дефектного баклажану