Точка зору

Заощадивши на ад’юванті, можна нівелювати дію пестициду

Андрій Аргіров
агроном СФГ «Вікторія», Одеська обл.

Супутній препарат часом може відігравати досить значущу роль. Оскільки бувають ситуації, коли, заощадивши на ад’юванті, можна майже повністю нівелювати дію того чи іншого інсектициду чи фунгіциду. Наприклад, деякі препарати не можна застосовувати за підвищених температур, оскільки відбувається розпад діючих речовин або їх випаровування. А у нас трапляється, що й ночами температура нижче +28-30°С не падає. Тож ми намагаємося працювати якомога пізніше з вечора. Однак вночі може випадати роса, тобто є ризик, що вона його змиє. І в нас залишається дуже вузьке вікно для його оптимального застосування.

В цьому випадку на допомогу приходить ад’ювант від UKRAVIT SCIENCE PARK Інгрес, який, знімаючи поверхневий натяг рідини, допомагає препарату рівномірно розподілятись по всій поверхні листа і підсилює проникність. Особливо це актуально для контактних фунгіцидів.

Рекомендована виробником норма застосування Інгрес – 15-50 г/100 л води. Для садових насаджень норму доцільно використовувати майже максимальну.

В нашому господарстві Інгрес застосовується також при обробці посівів ріпака. Вартість витрати препарату на гектар не перевищує $3. Враховуючи, що загальна вартість фунгіцидно-інсектицидної обробки на гектар у «Вікторії» складає $100, економіка процесу переконлива.