Точка зору

Ми не ризикуємо брати на роботу персонал із господарств, де були спалахи АЧС

Юрій Шавкун
начальник свинокомплексу KSG Agro

У нас були випадки, коли на свинокомплекс приїжджали влаштовуватися на роботу люди, які раніше працювали на фермах, на яких були спалахи АЧС.

Ми відмовляли їм, навіть якщо у них було таке місце роботи ще три-чотири роки тому. Я впевнений: краще застрахуватися, ніж потім отримати велику проблему. Адже взявши на роботу одну людину, ми можемо наразитися на мільйонні збитки. Вірус може лишитися десь в одязі, цього не виявити. На такий крок ми не можемо наважитися. Краще не ризикувати.

Наш відділ кадрів цікавиться попередніми місцями роботи кандидатів. Деякі з них і не приховують такого факту й кажуть: «У мене така проблема: я працював на свинофермі, де був випадок АЧС».

Хоча на нашому свинокомплексі у Ниві Трудовій на Дніпропетровщині переважно працевлаштовуємо місцевих мешканців. У цьому є й соціальна складова.

Спалах АЧС на свинофермах – це не вирок для персоналу, що він залишиться без роботи. Адже в період санрозривів здійснюється миття, очищення, обпалювання, дезінфекція приміщення. Його готують, щоб через певний час прийняти нове поголів’я. І співробітники задіяні в цих процесах. Ставлять пробну партію свиней, якщо з нею все гаразд, то вже закуповують поголів’я.