Новини розділу Овочі-Ягоди-Сад
Вибіркова перевірка саджанців винограду не дає права називати їх сертифікованими
5 березня 2019
Вибіркова перевірка саджанців винограду не дає права називати їх сертифікованими
В Україні вихідний матеріал для закладання базових маточників винограду розміщено у банку клонів в Інституті виноградарства і виноробства імені В. Є. ...
Цього року на кісточкових культурах може значно поширитися моніліальний опік
4 березня 2019
Цього року на кісточкових культурах може значно поширитися моніліальний опік
Моніторинг кісточкових садів, який здійснили протягом вегетації 2018 року спеціалісти Інституту садівництва НААН, засвідчив нетипову активізацію ...
Кращою посадковою фракцією картоплі є бульби 25-50 г
4 березня 2019
Кращою посадковою фракцією картоплі є бульби 25-50 г
Під час підготовки картоплі до висаджування бульби ретельно перебирають, вибраковують потворні, підморожені, пошкоджені шкідниками, хворі. Якщо бульби ...
Прохолодні вологі умови навесні сприяють розвитку фузаріозного в'янення дині
4 березня 2019
Прохолодні вологі умови навесні сприяють розвитку фузаріозного в'янення дині
Фузаріозне в'янення дині викликає гриб Fusarium oxysporum, який проникає в судинну тканину через кореневу систему, що може викликати в’янення всієї ...
Ручне збирання смородини відійде в минуле
4 березня 2019
Ручне збирання смородини відійде в минуле
У 2019 році площі під смородиною навряд чи суттєво розширюватимуться. Ймовірно, навіть трохи зменшаться. Таку перспективу окреслив заступник директора ...
Огірки на шпалері в відкритому ґрунті добре ростуть у центрі та на заході України
4 березня 2019
Огірки на шпалері в відкритому ґрунті добре ростуть у центрі та на заході України
У центральних та західних регіонах країни огірки у відкритому ґрунті гарно ростуть та плодоносять на вертикальній шпалері. У цих регіонах немає такої ...
Як обрізувати персикові дерева на зрошенні
4 березня 2019
Як обрізувати персикові дерева на зрошенні
На зрошенні у сортів персика з високою потенційною продуктивністю під час формувального (диференційованого) обрізування на деревах рекомендується ...
Золотогуз не шкодитиме яблуневим садам у сезон-2019
1 березня 2019
Золотогуз не шкодитиме яблуневим садам у сезон-2019
Під час вегетації 2019 року золотогуз не загрожуватиме яблуневим садам, окрім осередків у Кіровоградській та Сумській областях.Про це свідчить ...
За вірусу мозаїки листки цвітної капусти деформуються або засихають
1 березня 2019
За вірусу мозаїки листки цвітної капусти деформуються або засихають
Основні симптоми ураження цвітної капусти вірусом мозаїки проявляються у вигляді просвітління і облямівки жилок молодого листя та некротичної ...
Бактеріальний рак кори за сприятливих умов здатен знищити значні площі насаджень
1 березня 2019
Бактеріальний рак кори за сприятливих умов здатен знищити значні площі насаджень
Бактеріальний рак кори розвивається лише навесні та восени за вологої і прохолодної погоди, коли температура повітря тримається на рівні +9-10 ...
Білоголову капусту найчастіше зберігають у буртах
1 березня 2019
Білоголову капусту найчастіше зберігають у буртах
Найпоширенішим способом зберігання білоголової капусти в України є її зберігання в буртах.У північніх регіонах білоголову капусту їх влаштовують із ...
Не всім ягідним господарствам є сенс утримувати власний холодильник, – думка
1 березня 2019
Не всім ягідним господарствам є сенс утримувати власний холодильник, – думка
Сьогодні майже повсюдно в ягідних господарствах існують невеликі приватні холодильники. Це також наслідок часткової компенсації урядом вартості ...
Для рівномірного насіння цибулі-слизун змішують із крейдою чи піском
28 лютого 2019
Для рівномірного насіння цибулі-слизун змішують із крейдою чи піском
Підготовку посівного матеріалу цибулі-слизун слід починати завчасно.Насіння слід промити водою кімнатної температури протягом 18-20 год. Далі його ...
Заморожені ягоди – найсмачніші, бо їх збирають у фазі повної стиглості
28 лютого 2019
Заморожені ягоди – найсмачніші, бо їх збирають у фазі повної стиглості
Заморожування – один із найперспективніших способів зберігання продукції. Сьогодні він найбільше зростає завдяки сегменту HoReCa.На цьому наголосив ...
Біопрепарати і крейда покращують зберігання столових буряків
28 лютого 2019
Біопрепарати і крейда покращують зберігання столових буряків
Якщо столові буряки були зібрані в вологу погоду, то перед закладанням на зберігання їх просушують, не допускаючи в’янення.Додатково коренеплоди можна ...
Виноград споживає багато калію й гостро реагує на його нестачу
28 лютого 2019
Виноград споживає багато калію й гостро реагує на його нестачу
Калій важливий для нормального формування листя винограду, він прискорює дозрівання ягід, сприяє кращому визріванню деревини. Важливий калій і для ...
Симптоми дефіциту бору на озимій пшениці можуть бути дуже різними
28 лютого 2019
Симптоми дефіциту бору на озимій пшениці можуть бути дуже різними
Унаслідок пасивного поглинання бору та його низької мобільності симптоми за його дефіциту на озимій пшениці можуть бути дуже різноманітними.На це ...
Симптоми кладоспоріозу томатів проявляються в період цвітіння рослин
28 лютого 2019
Симптоми кладоспоріозу томатів проявляються в період цвітіння рослин
Перші ознаки кладоспоріозу на томатах проявляються в період цвітіння та на початку утворення плодів.Симптоми кладоспоріозу спочатку з’являються на ...
З морквяними листоблішкою і мухою можна боротись тими самими препаратами
27 лютого 2019
З морквяними листоблішкою і мухою можна боротись тими самими препаратами
Для боротьби з морквяною листоблішкою з успіхом можна застосовувати препарати, що рекомендовані проти морквяної мухи.Серед рекомендованих препаратів ...
Професійні господарства цього сезону не притримують картоплю у сховищах
27 лютого 2019
Професійні господарства цього сезону не притримують картоплю у сховищах
У сезоні 2018 року господарства, що входять до Української асоціації виробників картоплі (УАВК) завантажили у сховища 152 тис. тонн картоплі.Про це ...
Яким сортам столового винограду віддають перевагу українці
27 лютого 2019
Яким сортам столового винограду віддають перевагу українці
У реалізації столового винограду важливе значення має привабливість ягід. Встановлено, що більшість покупців оцінюють якість винограду передусім ...
Ожина стійка до хвороб і до смаку осам
27 лютого 2019
Ожина стійка до хвороб і до смаку осам
Зимостійких сортів ожини не існує. Про це необхідно пам’ятати господарствам, які починають вирощувати цю ягоду.Кущі ожини треба укривати на зиму, ...
Через альтернаріоз урожай моркви знижується на 30-35%
27 лютого 2019
Через альтернаріоз урожай моркви знижується на 30-35%
Чорна альтернаріозна гниль моркви пoшиpeнa пoвcюднo, ocoбливo в paйoнax дocтaтньoгo зволоження.Міцелій гриба – збудника хвороби – багатоклітинний, ...
Гірка глеоспоріозна гниль прогресує у сховищах яблук за порушення режимів зберігання
26 лютого 2019
Гірка глеоспоріозна гниль прогресує у сховищах яблук за порушення режимів зберігання
Близько 60 видів грибів здатні уражувати яблука на зберіганні. Збудником гіркої глеоспоріозної гнилі або антракнозу є два роди грибів – Pezicula та ...
Ризик ураження моноспорасковою гниллю коренів дині зростає за підвищення температури ґрунту
26 лютого 2019
Ризик ураження моноспорасковою гниллю коренів дині зростає за підвищення температури ґрунту
Моноспораскова гниль коренів дині – це інфекційна хвороба, викликана патогеном Monosporascus cannonballus. Зараження фітопатогенним грибом ...
Українські ягідники експериментують з вирощуванням лохини у вазонах
26 лютого 2019
Українські ягідники експериментують з вирощуванням лохини у вазонах
В Україні вже є перші проекти вирощування лохини за технологією малооб’ємної гідропоніки – у великих сумках чи вазонах. Вона дозволяє вирощувати перш ...
Мікроклональне розмноження гарантує сортову чистоту садивного матеріалу горіхоплідних
26 лютого 2019
Мікроклональне розмноження гарантує сортову чистоту садивного матеріалу горіхоплідних
У фундука найпопулярнішими способами розмноження є відводки та біотехнологічне мікроклонування маточної рослини. За розмноження відводками один ...
Цибулю-порей збирають, коли вона утворює 4-5 справжніх листків
25 лютого 2019
Цибулю-порей збирають, коли вона утворює 4-5 справжніх листків
Обов’язковим агротехнічним заходом у вирощуванні сортової цибулі-порей після висаджування у відкритий ґрунт є підгортання рослин упродовж усього ...

Журнали

  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями