Агрономія

Практика землеробства

Практика землеробства

На межі весни й літа журнал The Ukrainian Farmer проводить свою традиційну конференцію «Системи землеробства», що присвячена базисному питанню сільського господарства — роботі з ґрунтом як з основним засобом виробництва. Багато аграріїв уже звикли приїздити на цей форум для обміну думками й досвідом, тому ця конференція завжди є інформаційно насиченою, а отже, й корисною.

 

Особливо інтерес до конференції «Системи землеробства» зріс тоді, коли ми почали проводити її у дводенному форматі: перший день — доповіді й дискусії в залі, другий — показ технологій в полі. Нинішнього року цей формат спрацював дуже вдало: теорію та практику роботи з ґрунтом продемонстрували майже десяток різних компаній, а також Агрофірма «Колос» (що у Сквирському районі Київської області), яка не лише гостинно надала свої поля для проведен-
ня практичного показу сільгоспмашин, а й поділилася власними напрацюваннями в галузі селекції та насінництва, виробництва й застосування органічних добрив, оптимізації сівозмін й обробітку ґрунту.

 

Учасниками конференції стали понад 100 спеціалістів агрономічного профілю з різних областей України — директори, керівники агрономічних й інженерних служб господарств, фермери, представники компаній-постачальників, науковці. Допомогли журналу The Ukrainian Farmer її організувати компанії-партнери: генеральний партнер — компанія KUHN, технічний партнер — Case IH; спеціальний партнер — «LEMKEN Україна»; офіційний партнер — AIKo і бренд Salford; інноваційний партнер — Dal-bo; ексклюзивний партнер — Väderstad і партнер із захисту рослин — ADAMA.

 

Програма першого дня конференції складалася з наукових комерційних і суто практичних доповідей, що містили конкретні рекомендації аграріям. Особливо хотілося б відзначити доповіді таких учасників:

• «Особливості технології стрип-тілл» — Борис Онищенко («КУН-Україна»);
• «Швидкісна технологія подрібнення рослинних решток» — Олексій Антонов (Dal-bo);
• «Технології для боротьби з ущільненням ґрунту» — Анатолій Мацюк (Case IH);
• «Ґрунтообробна техніка для стерньового обробітку» — Артем Калашнік («LEMKEN-Україна»);
• «Вертикальна безвідвальна технологія обробітку ґрунту від канадського заводу Salford» — Сергій Кривошеєнко (ТОВ «Аграрна Індустріальна Компанія»);
• Американська та європейська системи стрип-тілл — Володимир Підвальний (Väderstad).

 

Редакція журналу The Ukrainian Farmer висловлює вдячність усім учасникам конференції за активну позицію в обговоренні складних економічних і технологічних питань, бажає високих урожаїв і великого
задоволення від праці!

 

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, червень 2016 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 
 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ