Агромаркет

Передстартові дискусії

Передстартові дискусії

Нинішнього року українські сільгоспвиробники мають змогу проявити свої професійні таланти по максимуму, оскільки майже всі інші ресурси їм будуть недоступні. Фінансова ситуація нагадує першу половину 90-х років із тією лише різницею, що тоді на ринку переважали вітчизняні насіння, техніка тощо (які держава так-сяк намагалася розподіляти), а тепер ми підсіли на імпорт і вільну ринкову економіку.

 

Як бути в таких умовах? Що сіяти, чим захищати й удобрювати? Чи можна вести мову про прибутки, або ж знову повертаємося в епоху «виживання»?

 

Про це йшла мова на конференції «Ярий клин», яку 19–20 лютого в Дніпропетровську проводив журнал The Ukrainian Farmer й AGP Media. Співорганізатором заходу виступила компанія «Маїсадур Семанс Україна». Допомагали в організації конференції компанії «Соєвий вік» (ексклюзивний партнер), «Август Україна» (офіційний партнер), «Аріста ЛайфСайенс» (спеціальний партнер) і «ЗААТБАУ Україна» (партнер із селекції).

 

Конференція зібрала майже 70 учасників, серед яких були в основному директори, керівники агрономічних служб господарств, представники компаній-постачальників, науковці. Програма конференції складалася з виступів як теоретико-прогностичного характеру, так і суто практичних, що містили конкретні рекомендації аграріям.

 

Особливо хотілося б відзначити такі доповіді учасників:

 

  • Інвестування у насінництво. Досвід роботи компанії в Україні та Європі — доповідач Ян Маріотон («Маїсадур Семанс Україна»);
  • Контроль основних хвороб озимої пшениці. Боротьба з бур’янами в посівах кукурудзу та соняшнику — доповідачі Євген Ігнатенко, Руслан Пазін («Август Україна»);
  • Пропозиція насіння ярих культур від компанії «ЗААТБАУ Україна» — доповідач Олексій Коваленко («ЗААТБАУ Україна»);
  • Вплив погодних умов на вирощування сої. Економічна вигода ультраранніх і ранніх сортів — доповідач Олександр Ушаков (ТД «Соєвий Вік»);
  • Захист ярих культур, технологічні та економічні аспекти — доповідач Андрій Шевчук («Аріста ЛайфСайенс»).

Чималий інтерес в учасників конференції викликали виступи таких практиків аграрної галузі:

 

  • Олександр Журавель: «Практичний досвід спілкування сільгоспвиробника з продавцями насіння. Як уникнути ошукування»;
  • Леонід Фадєєв: «Зерноочищення. Виробництво насіння. Перезавантаження понять»;
  • Володимир Грига: «Рентабельність насінницького бізнесу в межах невеликої агрофірми»;
  • Володимир Мокляк: «Проблемні аспекти інокуляції сої».

У другий день конференції була проведена екскурсія на насіннєвий завод компанії «Маїсадур Семанс Україна», що в селі Могилів Дніпропетровської області. Під час екскурсії учасники отримали відповіді на запитання щодо проблем підготовки насіння до сівби, оглянули всі етапи цього процесу.

 

Редакція журналу The Ukrainian Farmer висловлює вдячність усім учасникам конференції за активну позицію в обговоренні складних економічних і технологічних питань у переддень нового аграрного сезону, бажає високих урожаїв, гідних прибутків і задоволення від праці!

 

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, березень 2015 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ