Овочі-Ягоди-Сад

Органічна слива

Органічна слива

 

Екологічно безпечний захист сливи від шкідників є дієвим і може бути застосованим у промислових садах культури.

  

Захист від шкідників — обов’язковий складник технології вирощування сливи. Видове різноманіття шкідливих членистоногих у її насадженнях, висока щільність їх популяцій і недостатня дієвість природних регуляторів (зокрема — ентомофагів), змушують садівників до захисних обприскувань протягом вегетації. Для цього застосовують переважно хімічні інсектициди, котрі погіршують екологічну ситуацію в садових агроценозах. У сучасних умовах ведення садівництва альтернативою хімічним пестицидам є біологічні методи, а саме мікробіологічні інсектициди на основі бактерій Bacillus thuringiensis чи актиноміцетів Streptomyces avermitilis, розселення у саду корисних комах-ентомофагів і культивування сортів, яким властивий імунітет до хвороб чи ураження шкідниками, застосування інструментальних методів.

 

Мікробні інсектициди

 

З-поміж шкідників сливи домінує чорний сливовий пильщик, сливова плодожерка, сливова товстоніжка (евритома) й сливова обпилена попелиця.

 

Досліди, закладені на пізньому сорті Ганна Шпет, показали, що двократне, виконане до та після цвітіння, обприскування саду одним із біоінсектицидів: на основі бактерій Pseudomonas aureofaciens; Bacillus thuringiensis var. Thuringiensis; Bacillus thuringiensis var. kurstaki; аверсектину (витяжки з грибів); суміші інсектициду з бактерій і аверсектину — ефективно захищали культуру від пильщика. >>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

 

 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
3
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ