Овочі-Ягоди-Сад

Аграрна Еліта України — наші лідери та досягнення

Аграрна Еліта України — наші лідери та досягнення

Цьогорічний, 5-й ювілейний, проект «Аграрна Еліта України» відбувся 15 травня в Києві в Національній філармонії України. У рамках заходу було названо 100 найкращих і найефективніших аграрних підприємств за результатами роботи у 2014 році. Традиційно серед них були виробники овочів. Уперше до рейтингу потрапили два господарства, що спеціалізуються на промисловому вирощуванні ягід.

 

ТОВ «Агрохолдинг» — «Власна переробка»

 

Підприємство є виробником овочів борщового набору, які миє, калібрує, фасує в пакування з маркуванням ТМ «Вовка-Морковка» та «Ваші овочі». Торік воно розширило земельний банк і збудувало цех чищення овочів і фасування у вакуумну упаковку, адресуючи її не лише покупцям супермаркетів, а й дрібнооптовим покупцям системи HoReCa, які мають власні вимоги для доробленої продукції.

 

ТОВ «Агробізнес ТСК» — «Розвиток інфраструктури»

 

Напрямок картоплярства та вирощування овочів борщової групи господарство започаткувало 2012 року. Відтоді побудовано сховище потужністю 13 тис. т для зберігання вирощеної на 400 га картоплі та 50 га моркви. Також збудовано приміщення для цехів миття, полірування, фасування та маркування овочів під ТМ «Агробізнес ТСК».

 

 

 

ФГ «Грін лайф-СК» — «Дебют року»

Господарство має лише 350 га виробничих площ, на яких вирощує звичні для півдня України цибулю, моркву, томати й баштанні культури (останні на зрошенні та методом органічного землеробства). Торік самотужки розпочало експорт органічних кавунів, а в сезоні-2015 зосередиться на сертифікації за міжнародними стандартами.

СТОВ «Дніпро» — «Науковий полігон»

Черкаські лідери відомі своєю потужністю (в обробітку 15 тис. га) і багатопрофільністю: рослинництво, молочне тваринництво, свинарство, бджолярство, рибальство, овочівництво (200 га) і картоплярство (400 га). У них вистачає альтруїзму для випробування новинок від усіх насіннєвих овочевих компаній, що представлені в Україні. На результати тестувань щоліта запрошують усіх небайдужих виробників.

 

ТОВ «Елвіко Гігант» — «Визнання колег»

Агрофірма не перший рік є серед найкращих сільгосппідприємств Донбасу. Спеціалізується на рослинництві, овочівництві та картоплярстві, зберіганні овочів. За розташування в максимальній близькості до зони АТО не лише провело посівну, а й зібрало добрий урожай, самотужки налагоджувало постачання в зону військових дій, вийшло на ринки сусідніх областей.

 

ПП «Імпак» — «Власна торгова марка»

Найвідоміший виробник картоплі, яку реалізують під ТМ «Овочиста», зосередився на підвищенні якості елітної вітчизняної продукції, що успішно реалізується не лише в Україні, а й в країнах Середньої Азії. Торік для досягнення цієї мети придбано новий виробничий майданчик у віддалених регіонах Полісся, де вирощуватиметься продукція преміум-класу.

 

ТОВ «Овочева група» — «Дебют року»

Сучасний проект із вирощування картоплі, започаткований з нуля 2011 року. Під нього знайдено близько 1000 га цілинних земель на Чернігівщині, які поступово вводять у виробництво. Завдяки сучасній системі зрошення, бездоганному дотриманню технологій із поліського невгіддя отримують по 60–80 т/га картоплі, яка філігранно реалізується за персоналізованою системою збуту.

 


ТОВ «С-Росток» — «Публічність і прозорість»

Підприємство суттєво розширило виробничі площі, які тепер розташовані не лише в Миколаївській і Одеській областях, а й на Херсонщині. Відповідно було розширено технопарк, потужності зі зберігання, кількість працівників. Команда експортувала 20% вирощеного врожаю в країни Середньої Азії. У сезоні-2015/16 експортна частка може досягти 50–60%. Триває реєстрація власної ТМ і будівництво заводу з випуску пудлінгової тари.

 

ТОВ «Бетек» — «Удосконалення технологій»

Безпрецедентний ягідний проект, започаткований 2010 року на Житомирщині. В сезоні-2014 завдяки механізації збирання з 200 га отримано 350 т лохини і 150 т малини, які реалізовано під ТМ «Наша ягода» мережам супермаркетів, переробним підприємствам і частково експортовано. Підприємство пройшло сертифікацію за стандартом GlobalG.A.P. і збудувало цех охолодження, пакування та зберігання 1000 т ягід.

 

ТОВ «Українська ягода» — «Власна торгова марка»

Один із найбільших виробників ягід в Україні, що у 2012–2014 рр. заклав ягідні плантації площею 140 га на Житомирщині. Сертифіковані за міжнародними стандартами лохину, жимолость, суницю, аґрус, малину, чорну смородину, порічки збирають, сортують, пакують, охолоджують у стаціонарних сховищах і реалізують під ТМ «Українська ягода» через мережі супермаркетів і на свіжому ринку.

 

 

Нагороди переможцям вручали дипломати, відомі діячі культури, науки, спорту, мистецтва, представники бізнесу, очільники міжнародних організацій. Генеральним спонсором проекту «Аграрна Еліта України — 2015» став світовий лідер у виробництві сільгосптехніки New Holland Agriculture.

 

 

журнал “Плантатор”, липень 2015 року

   

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “Плантатор” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа». 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ