Елеватор

Закарпатська ферма хоче освоїти виробництво витриманих сирів із буйволиного молока

Закарпатська ферма хоче освоїти виробництво витриманих сирів із буйволиного молока

Ферма «Карпатський буйвіл» хоче навчитися готувати тверді витримані сири з буйволиного молока.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Задля цього навіть готові поїхати на навчання в Італію», – розповіла адміністратор ферми «Карпатський буйвіл» Інна Левдар.

Сьогодні ферма виробляє молоко, сметану, кисломолочний сир, сир панір, моцарелу, рікоту ді буфало, згущене молоко, молодий сир вариш і масло. Вся продукція не містить консервантів.

Літр буйволиного молока коштує 100 грн, сири – від 60 грн/100 г, згущене молоко – 25 грн/100 г. Найдорожча – моцарела: 100-грамова кулька коштує 90 грн.

«Поки що ферма не має остаточного сформованого асортименту продукції, – зазначила Інна Левдар. — Ми ще його підбираємо».

За її словами, надзвичайну популярність має згущене буйволине молоко, а кисломолочний сир людям не до вподоби, тож йому шукатимуть заміну.

Довідка

«Карпатський буйвіл» утримує в селі Олешник Виноградівського району Закарпатської області 60 буйволів, із яких 34 – самки репродуктивного віку.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!