Закарпатська ферма хоче освоїти виробництво витриманих сирів із буйволиного молока
Ферма «Карпатський буйвіл» хоче навчитися готувати тверді витримані сири з буйволиного молока.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
«Задля цього навіть готові поїхати на навчання в Італію», – розповіла адміністратор ферми «Карпатський буйвіл» Інна Левдар.
Сьогодні ферма виробляє молоко, сметану, кисломолочний сир, сир панір, моцарелу, рікоту ді буфало, згущене молоко, молодий сир вариш і масло. Вся продукція не містить консервантів.
Літр буйволиного молока коштує 100 грн, сири – від 60 грн/100 г, згущене молоко – 25 грн/100 г. Найдорожча – моцарела: 100-грамова кулька коштує 90 грн.
«Поки що ферма не має остаточного сформованого асортименту продукції, – зазначила Інна Левдар. — Ми ще його підбираємо».
За її словами, надзвичайну популярність має згущене буйволине молоко, а кисломолочний сир людям не до вподоби, тож йому шукатимуть заміну.
Довідка
«Карпатський буйвіл» утримує в селі Олешник Виноградівського району Закарпатської області 60 буйволів, із яких 34 – самки репродуктивного віку.
Додати коментар