Елеватор

Український виробник спіруліни розширює потужності

Український виробник спіруліни розширює потужності

Компанія «Фуд Факторі», що займається виробництвом спіруліни під ТМ Spirulinka, до 2020 року планує виробляти до 12 тонн продукту на місяць і вкладе у проект більше $2 млн.

Про це розповів співвласник компанії Володимир Іщук.

Він повідомив, що вже до кінця року компанія планується відкрити в Запорізькій області новий виробничо-вирощувальний майданчик (кластер), що дозволить збільшити потужності на 3 тонни спіруліни на місяць. Інвестиції в проект складуть близько $500 тис., на будівництво одного кластеру йде приблизно півроку.

Також «Фуд Факторі» веде перемовини про будівництво наступного виробничого комплексу у Бучі (Київська область). Попередньо міська рада Бучі вже узгодила передачу 2 га землі в оренду. На цій площі можна побудувати до 10 кластерів із виробництва спіруліни потужністю до 30 тонн товарної запакованої спіруліни на місяць.

«Розширення виробництва зараз обговорюється з українськими та міжнародними інвесторами, – зазначив Володимир Іщук. – Сподіваємося розширити бізнес і в інших регіонах України».

За його словами, виробництво спіруліни – дуже прибутковий бізнес. Для розташування виробництва потрібна лише вода, електроенергія та транспортне сполучення. До того ж спіруліна має короткий виробничий цикл.

Довідка

Спіруліна – синьо-зелена однокліткова прісноводна водорість спіралевидної форми.

Agravery

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!