Сироробний завод на Харківщині запрацював після п’ятирічного простою
Після п’ятирічного простою відновив роботу сироробний завод у Великому Бурлуку (Харківська область). На підприємстві реконструювали обладнання, запустили першу лінію.
Про це повідомили у Харківській облдержадміністрації.
«Великобурлуцький район раніше славився виробництвом своїх сирів. «Сири Бурлука» були знані на території всієї України, але п’ять років тому завод припинив свою роботу і не було перспективи щодо відновлення виробництва, – наголосила голова Харківської ОДА Юлія Світлична. – Ми знайшли інвестора, інвестор повірив владі».
Завод реконструювали протягом червня-липня цього року. Виробництво сертифіковано за міжнародними стандартами якості ISO 9001:2000. До того ж воно стало одним із перших у регіоні, де реалізується проект європейської системи контролю якості HACPP. Зараз на сирзаводі працює перша лінія – з виробництва сухого молока.
«Є домовленість з інвестором, що в жовтні вже візьмуться до виробництва сиру й піде лінійка нових видів сирів. Також будуть відновлювати рецептуру сирів, які тут вироблялися раніше, – повідомила Юлія Світлична. – На цей момент до штату підприємства вже набрали 120 співробітників. Я сподіваюся, що з 2018 року ми матимемо тут до 400 робочих місць і потужності будуть повністю завантажені».
За словами очільниці ОДА, вже є домовленості з експортерами. Інвестора заводу планують запросити взяти участь у міжнародному інвестиційному форумі, що пройде в Харкові у вересні, щоб представити свою продукцію.
Додати коментар