Рожищенський сирзавод допомагає господарствам населення підвищити якість молока
Рожищенський сирзавод (Волинська область) розпочинає підготовчу роботу зі сприяння населенню щодо доведення молока до першого ґатунку і закуповує холодильне обладнання для господарств населення.
Про це заявив директор ТДВ «Рожищенський сирзавод» Ігор Полторак, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.
«Наше спільне завдання – провести роботу з власниками індивідуальних господарств, щоб покращити фізико-хімічні та мікробіологічні показники (молока. ‒ Ред.)», ‒ наголосив керівник.
Цього можна досягти шляхом безконтактного доїння корів та охолодження молока. Зокрема, якщо відразу після доїння охолодити молоко до 5 ºС, це призупинить розвиток бактерій та дозволить протягом доби переробити його.
Нагадаємо, що в Україні з 1 липня 2018 року набуде чинності новий національний стандарт ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови», який передбачає три ґатунки молока: екстра, вищий, перший. Наразі молоко, вироблене в господарствах населення, вважається другого ґатунку.
Довідка
Рожищенський сирзавод – одне з найбільших підприємств Волинської області ‒ входить до групи компаній «Терра Фуд». Спеціалізується на виробництві масла, сиру та сухої сироватки. За добу сирзавод може переробляти 250 тис. тонн молока. Експортує свою продукцію до Молдови, країн Африки й Азії.
Додати коментар