Елеватор

Рожищенський сирзавод допомагає господарствам населення підвищити якість молока

Рожищенський сирзавод допомагає господарствам населення підвищити якість молока

Рожищенський сирзавод (Волинська область) розпочинає підготовчу роботу зі сприяння населенню щодо доведення молока до першого ґатунку і закуповує холодильне обладнання для господарств населення.

Про це заявив директор ТДВ «Рожищенський сирзавод» Ігор Полторак, повідомили у департаменті агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

«Наше спільне завдання – провести роботу з власниками індивідуальних господарств, щоб покращити фізико-хімічні та мікробіологічні показники (молока. ‒ Ред.)», ‒ наголосив керівник.

Цього можна досягти шляхом безконтактного доїння корів та охолодження молока. Зокрема, якщо відразу після доїння охолодити молоко до 5 ºС, це призупинить розвиток бактерій та дозволить протягом доби переробити його.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня 2018 року набуде чинності новий національний стандарт ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови», який передбачає три ґатунки молока: екстра, вищий, перший. Наразі молоко, вироблене в господарствах населення, вважається другого ґатунку.

Довідка

Рожищенський сирзавод – одне з найбільших підприємств Волинської області ‒ входить до групи компаній «Терра Фуд». Спеціалізується на виробництві масла, сиру та сухої сироватки. За добу сирзавод може переробляти 250 тис. тонн молока. Експортує свою продукцію до Молдови, країн Африки й Азії.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!