Полімерні рукави з кормами регулярно оглядають, щоб вчасно усунути пошкодження
Упродовж зберігання полімерного рукава з кормами здійснюють регулярний огляд для виявлення й усунення пошкоджень місця зберігання та самих рукавів.
Під час консервування корму (ферментації молочнокислими бактеріями) виділяється певна кількість газів, переважно вуглекислого. Їх потрібно видалити з рукава відразу ж після завантаження маси та її герметизації.
У кількох місцях рукава, зазвичай у верхній частині, роблять хрестоподібні отвори розміром до 2 см. Через них гази виходитимуть у процесі бродіння. Отвори заклеюють на третій-четвертий день після заповнення рукава: саме протягом цього часу відбувається і завершується фаза активної ферментації. Далі гази утворюються в кількостях, що жодним чином не вплинуть на стан герметизації рукава й корму.
За щоденного відбирання корму рукав слід розв’язувати та зав’язувати, за можливістю – витискати повітря, що надійшло під час забирання корму. Адже корм, хоч і законсервований, усе ж зазнає впливу атмосферного повітря й може піддатися вторинній ферментації через кілька днів після відкриття.
Додати коментар