Елеватор

На Львівщині вироблятимуть крафтовий хамон

На Львівщині вироблятимуть крафтовий хамон

Крафтовий виробник сиров’ялених делікатесів під маркою «Василь.ко» Василь Кот (Львівська область) планує розширяти асортимент, зокрема виготовляти хамон.

Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Щоб виготовляти хамон, потрібно ставити нові камери дозрівання з іншим температурним режимом і вологістю. Найближчим часом планую збудувати таку камеру», – розповів підприємець.

Нині в асортименті «Василь.ко» вісім позицій: класична в’ялена ковбаса без добавок, апельсинова – з додаванням іспанського апельсина та білого сухого вина, з пармезаном, із в’яленими оливками, з в’яленими томатами, шоколадна з фундуком і мигдалем, грибна та чорізо – ковбаска до пива.

Всі інгредієнти до своїх натуральних ковбас, зокрема й спеції, морську сіль Василь Кот замовляє в Іспанії, пармезан – в Італії. Українські тільки м’ясо та карпатські білі гриби.

За його словами, з 10 кг подрібненого м’яса після в’ялення до споживача доходить 4,5 кг. Собівартість 1 кг найдорожчої ковбаски з пармезаном становить до 350 грн. Ціна реалізації – 475 грн/кг.

«Загалом у свій бізнес я вклав $100 тис., зароблених в Іспанії, – розповів Василь Кот. — Виробництво організував власними силами й надалі планую його розвивати тільки за власний кошт. Постійно вкладаю кошти в обладнання, харчування свиней, на збільшення штату працівників».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!