«Бестер» планує вирощувати австралійських раків і побудувати цех із переробки риби
НВСП «Бестер» (Київська область), яке вирощує осетрів, виробляє чорну ікру, планує побудувати цех із переробки риби.
Про це написала на своїй Фейсбук-сторінці віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе після відвідин господарства.
«Співзасновник і директор підприємства Юрій Яременко розказав, що планує побудувати цех із переробки риби, щоб експортувати продукти з високою доданою вартістю», – написала вона.
Для виробництва ікри минулого року підприємство побудувало цех, який пройшов не лише українську, а й європейську сертифікацію за системою НАССР, додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Надалі «Бестер» планує відкрити нові цехи, де вирощуватимуть інших цінних риб і австралійських раків, йдеться у дописі.
«Наразі підприємство шукає інвестицій, хоча і провело вже велику частину робіт, щоб відповідати європейським аналогам», – зауважила віце-прем’єр-міністр.
Додати коментар