Овочі-Ягоди-Сад

Запровадження органіки

Запровадження органіки

Належний економічний ефект органічному виноградарству забезпечить досконала технологія вирощування. Заможність населення органічному руху теж на користь.

 

Органічне фермерство у цілому і органічне виноградарство зокрема в Україні хоч і повільно, але впевнено набирають обертів. Слово «органічне» стає для громадян буденним, на полицях супермаркетів є продукція з органічним маркуванням, а у Німеччині ще у 2016 році відбулася конференція на тему «Поставки органічної продукції із України».

 

За інформацією Федерації органічного руху України, під органічним сільським господарством у нас сьогодні зайнято понад 410 тис. гектарів угідь, що на 35 % більше порівняно із 2010 роком. За період із 2002 по 2016 рік кількість вітчизняних виробників органічної продукції зросла із 31 до 360. Такі темпи росту можна рівняти навіть із європейськими, де за даними Eurostat протягом 2010?2015 рр. площі під органічним виробництвом збільшилися на 2 млн гектарів 21 %). Нині там сертифіковані понад 11 млн гектарів органічних угідь, на яких розташовується близько 270 тис. фермерських господарств. Під органічним виноградом у Європі зайнято близько 290 тис. гектарів — 7,3 % площі усіх виноградних насаджень.

 

У списку країн — лідерів органічного руху Україна нині на 20-му місці, й наше органічне виробництво із лишком покриває потреби вітчизняного ринку. Щоправда, у виноградарстві наші результати скромніші, бо маємо лише три фермерські господарства із насадженнями загальною площею до 150 га. Та цей напрямок органічного виробництва має добрі перспективи розвитку >>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
5
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ