Агромаркет

В Україні збиратимуть німецькі комбайни

В Україні збиратимуть німецькі комбайни

«Херсонський машинобудівний завод» («Херсонмаш») і німецька СLAAS нинішнього року розпочнуть спільне виробництво комбайнів Tucano-440.

В Україні збиратимуть німецькі комбайни Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк прогнозує, що вже 2013 року Херсонський машинобудівний завод («Херсонмаш») і машинобудівна компанія-виробник сільськогосподарської техніки CLAAS (Німеччина) розпочнуть спільне виробництво зернозбиральних комбайнів. 

«Питання сільгоспмашинобудування в Україні сьогодні піднято на вищий державний рівень. Ми задоволені нашою співпрацею з німецькою компанією CLAAS. Так, уже цього року на базі Херсонського машинобудівного заводу разом із CLAAS ми плануємо запустити виробництво високопродуктивного зернозбирального комбайна. Цей спільний проект реалізовуватиметься протягом кількох найближчих років», — зазначив міністр. 

Цього року планується запустити виробництво високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, частина з яких реалізовуватиметься на території України, а друга — піде на експорт, зокрема й у європейські країни. Протягом семи років спільними зусиллями може бути випущено 1500 одиниць Tucano-440, із них 350 зійдуть із конвеєра вже цього року.

Міністр також додав, що нині опрацьовують оптимальні умови лізингу, які дадуть змогу українським сільгоспвиробникам придбати цю техніку, оскільки значну її частину спільного виробництва планується реалізувати в Україні. Своєю чергою, член правління концерну CLAAS, управляючий директор Ян-Хендрик Мор зазначив, що найближчим часом в Україну надійдуть необхідні комплектуючі. 

Микола Присяжнюк до 2017 року прогнозує забезпечення аграріїв зернозбиральними комбайнами вітчизняного мультибрендового складання в 2,5 тис. одиниць, тракторами — 12,8 тис. одиниць. Він також нагадав, що в Україні триває реалізація Програми активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки. На фінансування п’яти інвестиційних проектів у сільгоспмашинобудуванні передбачено направити 700 млн грн.

«Уряд вже активно приступив до реалізації Програми активізації розвитку економіки на найближчі два роки. Аграрний блок є одним із провідних у цьому документі. У його рамках ми плануємо залучити інвестиції в розвиток вітчизняного сільгоспмашинобудування. У цьому напрямі ми опрацьовуємо п’ять інвестиційних проектів. Їх фінансування планується здійснювати під державні гарантії обсягом близько 700 млн грн», — зазначив М. Присяжнюк.

Зі слів міністра, у рамках цих інвестиційних проектів крім спільного виробництва зернозбиральних комбайнів CLAAS і НВП «Херсонський машинобудівний завод» передбачається випуск самохідної сільгосптехніки на заводі зварювання ім. Є. Патона разом із компанією New Holland. Також ТОВ «Укравтозапчастина» з італійською фірмою Landini планують виробляти сучасні трактори.

 

Яна Жовнірук

  газета  “АгроМаркет”  липень, 2013 року

 

     


Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “АгроМаркет” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “АгроМаркет”  з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines . Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ