Техніка

З Kverneland будуть кращі результати завдяки точнішому висіву, внесенню добрив й ЗЗР

Швидше й точніше

Швидше й точніше

Оновлення, представлені компанією Kverneland, допоможуть фермерам отримати кращі результати завдяки точнішому висіву, внесенню добрив й обробці засобами захисту.

Швидкий висів стає ще швидшим 

Для українських фермерів питання якості висіву й досі є актуальним. Особливо це стосується просапних культур, бо через коротку тривалість оптимального періоду для висіву завжди виникає дефіцит часу. Щоб позбутися цієї проблеми, компанія Kverneland запропонувала оновлення для TF Profi — найпопулярнішої 8-рядної сівалки в Україні. Моделі зі швидкісними секціями Optima SX можуть оснащуватися центральним бункером для насіння об’ємом 880 л. Таким чином, одним бігбегом можна завантажувати сівалку за один захід. Це значною мірою зменшить витрати часу на завантаження, скоротить простої та збільшить денну продуктивність. На цю сівалку передусім слід звернути увагу тим фермерам, у яких є трактор потужністю 180–200 к. с., які мають віддалені поля (сівалка складається до транспортної ширини у 3 м і добре витримує переїзди) і також хочуть отримати максимальну продуктивність під час висіву просапних культур.

Швидкісна сівалка Optima TFprofi SX

Висів по координатах 

Система GEOSEED є дуже привабливим інструментом для органічного землеробства, яке активно набирає обертів у Європі та світі. Завдяки цій системі можна значно легше боротись із бур’янами механічними обробітками. Система розташовує насіння таким чином, щоб стала можливою культивація як уздовж рядків, так і впоперек. Кожна насінина розкладається за GPS-координатами, і для цього потрібен RTK-сигнал, щоб отримати максимальну точність. Можна розкладати насіння двома способами: квадратно-гніздовим і трикутно-гніздовим (діагональним), за якого забезпечується максимальна площа живлення для кожної рослини. Потенційно другий спосіб кращий для не органічного землеробства, а для отримання максимально можливих урожаїв шляхом покращення умов розвитку рослин.

Сівалка Monopill із системою GEOSEED для органічного землеробства

Кероване обприскування 

Цього року Kverneland Group завершив оновлення лінійки причіпних обприскувачів. Нова лінійка називається iXtrack Tі пропонується з баками місткістю від 2400 до 7800 л, шириною захвату штанги від 18 до 45 м. Тобто для будь-якого фермера можна підібрати саме таку модель, яка б максимально підійшла під його культури, технологію та рельєф. Усі обприскувачі серії Т як опція можуть оснащувати керованою віссю, щоб на розворотах і криволінійних ділянках не витоптувати культурні рослини й рухатися точно по сліду трактора. До того ж кут повороту коліс є найбільшим серед конкурентів.

Причіпний обприскувач iXtrack T

Електроніка цих обприскувачів забезпечує автоматичне промивання штанги, бака та всієї системи трубопроводів. Оператор може практично не виходити з трактора, що забезпечить додаткову охорону його здоров’я.

Найвища точність розкидання 

Важливе оновлення програмного забезпечення відбулося для вже відомих розкидачів мінеральних добрив TL GEOSPREAD. Його можна безкоштовно завантажити на робочі машини. Головною перевагою оновлення є точніша робота з картами-завданнями для диференційного внесення. Якщо раніше розкидач міг змінювати норму одночасно в межах усієї ширини захвату, то тепер розкидач умовно ділить ширину захвату на вісім окремих сегментів, для кожного з яких буде встановлено власну норму залежно від карти-завдання. Фізично це реалізовано завдяки особливостям розгінної камери для добрив, а також вибору точки подачі добрив на диск.

Розкидач мінеральних добрив TL GEOSPREAD

Kverneland має власну лабораторію для випробування балістичних характеристик різних добрив. Лабораторія повністю автоматизована, і протягом години там можна зробити кілька десятків тестів. У лабораторії встановлено близько 80 вагових сенсорів із лійками 50 × 50 см, у які потрапляють добрива та зважуються з точністю до 0,1 г. Зважування відбуваються з частотою щонайменше 10 разів на секунду. Це дає реальну картину, як розподіляються добрива по всій ширині захвату. Після тривалого тестування було підтверджено працездатність системи, і тепер фермери можуть отримати ще більшу точність від своїх розкидачів.

Косарка 53100 зі з’ємним поперечним транспортером

Продуктивне косіння 

Нова 3-сегмента косарка моделі 53100 тепер доступна з вальцевою плющилкою та поперечними транспортерами для укладання скошеної рослинної маси у валок. Косарка вмикає інноваційну систему копіювання, що складається з нерухомого центрального бруса та гідравлічної підвіски секцій QuattroLink, яка може забезпечити гойдання косарки праворуч або ліворуч, а також уверх/униз. Тиск на ґрунт у найгіршому разі не перевищуватиме 50 кг. Таким чином, зберігається верхній шар ґрунту й забезпечується робоча швидкість до 20 км/год. Щоб забезпечити таку швидкість і продуктивну роботу, знадобиться трактор потужністю 280–300 к. с. Загальна вага передньої та задньої частин косарки 2580 кг.

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, грудень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ