Елеватор

Сепаратори ОЛИС допомагають аграріям полегшити їх роботу

Очищення без нервів

Очищення без нервів

Приклад того, як сепаратори ОЛИС допомагають аграріям полегшити їх роботу, збільшити ефективність і досягти найкращих результатів

Кожна послуга елеватора коштує грошей, тож фермери намагаються довести показники до базису власними силами. Проте це вдається далеко не завжди, і часто пов’язано з організаційними й технологічними труднощами. Така ситуація була і в ПП «Агросистема+», що в Тетіївському районі на Київщині, аж доки директор Іван Павленко не відвідав виставку в Києві та не знайшов спосіб позбутися проблеми.

Він розповів, що підприємство вирощує озиму пшеницю, озимий і ярий ячмінь (пивоварний і фуражний), соняшник, сою й кукурудзу. Тож обсяги очищення досить значущі. На виставці у Києві завітав на стенд компанії ОЛИС і побачив робочу частину сепаратора. Демонструвалась робота сепаратора ЛУЧ, який застосовують для очищення зерна, що надходить із поля. Поспілкувавшись із представником заводу, визначились із продуктивністю сепаратора — вона повинна була становити 800–1000 т/добу. Підібрали відповідну модель сепаратора: ЛУЧ ЗСО-150. Проте Іван Павленко вирішив придбати відразу два таких сепаратори, щоб можна було одночасно працювати з кількома культурами, а також мати максимально можливу продуктивність очищення. Для нових машин збудували новий ЗАВ, де вони й розпочали роботу.

За словами директора, вирощування всіх культур є складним процесом, збирання також пов’язано з купою труднощів. Однак найскладніше чомусь завжди було очищення. Проте за допомогою сепараторів ЛУЧ ЗСО-150 усі питання зникли. Яку б кількість зерна за день не намолотили, все встигають очистити. Наприклад, якщо комбайни працюють до 21:00, максимум до опівночі або до першої години ночі зерно завершують чистити. Тобто агрегати справляються.

До якості очищення взагалі немає жодних запитань. Наприклад, коли відвозять насіння соняшнику на олійно-жировий комбінат, там завжди дивуються, як вдається не виходити за межі базису по смітній домішці. Таким чином, сміття не возять, лабораторія бере без штрафів. Побачивши високу якість роботи сепараторів ЛУЧ ЗСО-150, сусідні підприємства також придбали й собі очисні машини заводу ОЛИС.

КОМЕНТАРІ ЕКСПЕРТІВ

Вадим Кухарук

Вадим Кухарук, оператор-наладчик ЗАВ

— До моїх обов’язків входить очищення усіх культур, що надходять із поля. З очисною машиною ЛУЧ ЗСО-150 працюю з 2015 року. Ми ними повністю задоволені: якість очищення — на найвищому рівні, усе працює надійно і не вимагає багато уваги. За весь час ніяких серйозних поламок не ставалось. Сервісні спеціалісти ОЛИС періодично приїздять, перевіряють стан машин, виконують регламентні роботи.

Іван Павленко

Іван Павленко, директор ПП «Агросистема+» (м. Тетіїв, Київська обл.)

— Раніше, коли я приїздив до зернотоку і складських приміщень і бачив там чергу з 16 КАМАЗів, які чомусь не можуть розвантажитись, це викликало страшенне обурення. Нині ситуація кардинально змінилася: вантажівки практично не затримуються, вивантаження відбувається відразу, як зерно привезли на тік. Усі задоволені — і водії, і працівники приймального підрозділу, і я особисто. Так працюємо вже понад п’ять років, і це не може не надихати. Відчуваю велику вдячність компанії ОЛИС за те, що з їх обладнанням у нас є можливість працювати ефективніше і приємніше.

Владислав Олійник

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ