Техніка

Плуги від AMAZONE — ідеальна оранка на будь-яких ґрунтах

Для отримання доброго врожаю потрібно створювати рослинам у ґрунті сприятливі умови. Ґрунт має бути насичений поживними речовинами й киснем. Для цього проводять його обробіток з допомогою плуга.

Обробіток ґрунту має визначальне значення для досягнення успіхів в землеробстві. Плуг є сільськогосподарською машиною, яку застосовують для оранки землі. Принцип його роботи полягає в подрібненні шарів ґрунту й подальшого звалювання на дно утвореного поглиблення в землі.

Плуги AMAZONE відрізняються міцністю, високою якістю роботи, оптимальною адаптацією під специфічні умови місцевості й високою рентабельністю. Далі розглянемо плуги від фірми AMAZONE, які працюють на полях українських аграріїв.

 
 

Навісний повнооборотний плуг Cayron пропонується з 5 або 6 корпусами для роботи з тракторами потужністю до 290 к. с. На Cayron 200 ширина захвату корпусу може регулюватися по трьох позиціях — 40 см, 45 і 50 см. Cayron 200 V серійно оснащений гідравлічним регулюванням ширини захвату, за зміни ширини захвату ширина першої борозни адаптується автоматично, гідравлічно.Плуги Cayron мають надзвичайно міцну прямокутну трубу рами розміром 200 × 120 × 8,8 мм.Прямокутний профіль із високим моментом опору гарантує точну глибину укладання від першого до останнього корпусу. Прикручувальна конструкція з горизонтальними різьбовими з’єднаннями додатково забезпечує неймовірну міцність плугів Cayron.

Навісні оборотні плуги Cayros представлено в таких варіантах: Cayros M — плуг універсального застосовуваним для широко розповсюдженого класу тракторів до 120 к. с. Завдяки зручному механізму регулювання й різним варіантам оснащення цей плуг можна застосовувати в малих і середніх господарствах.

 
 

Cayros XM з оборотним механізмом і рамою є універсальним плугом для тракторів потужністю до 140 к. с. З висотою рами до 82 см і відстанню між корпусами до 105 см він відмінно справляється навіть із великою кількістю рослинних залишків. Цей плуг підходить для застосування в середніх господарствах.

Cayros XMS з міцною рамою й гряділями призначено для агрегатування з тракторами потужністю до 200 к. с. Продумана конструкція оборотного механізму зі зручним регулюванням і великою різноманітністю варіантів оснащення роблять плуг Cayros XMS універсальним знаряддям. Цей плуг підходить для застосування в середніх і великих господарствах.

Cayros XS переконує своєю високою продуктивністю, а також ідеальною функціональністю і надійністю конструкції. Він підходить для роботи з тракторами потужністю 260 к. с. Плуг Cayros XS підходить для великих фермерів, націлених на ефективну й малозатратну оранку.

Cayros XS pro оснащено надзвичайно міцною конструкцією оборотного механізму, рами й гряділь. Cayros XS pro чудово справляється з великою кількістю рослинних решток завдяки відстані між корпусами до 115 см і висоті рами до 90 см. Плуг ідеальний для великих господарствах.

Труби рам на всіх плугах компанії AMAZONE виготовлено з високоміцної спеціальної сталі. Велика товщина стінки, а також міцність усієї рами, забезпечує високу надійність усіх різьбових з’єднань, а також запобігає деформації труби в ділянках цих з’єднань. Ще однією особливістю плугів Cayros є виготовлення труб рам без зварних швів. Тим самим усуваються критичні точки. Оптимальне поєднання з оборотним механізмом досягається довгою й високоміцною деталлю, виготовленою методом гарячого гнуття. Для збільшення кліренсу в обороті плуга, а також для більш плавного обороту, всі плуги можуть бути оснащені функцією відхилення рами. Перед початком обороту рама плуга відхиляється автоматично в напрямку центра трактора, а після завершення обороту плуга вона знову повертається у вихідне положення. Таке переміщення центра ваги забезпечує менше навантаження на навіску трактора й зменшує небезпеку перекидання на схилах. Плуги оснащено трьома різними запобіжними механізмами від каменів — на вибір. Механічний захист полягає в тому, що зрізний болт під навантаженням ламається в певній точці, і корпус плуга відхиляється і йде від перешкоди вгору, що забезпечує безпеку корпусу. Потім потрібно тільки підняти плуг, установити новий зрізний болт і працювати далі. Напівавтоматичний захист від каменів полягає в тому, що відхилення корпусу плуга здійснюється шляхом подолання сильного тиску двох спіральних пружин. Це рішення, зрозуміло, досить практично, бо корпус плуга знову стає в початкове положення за його підняття або невеликого руху назад. Ця система для Cayros M є альтернативою між запобіжним механізмом у вигляді зрізного болта та захистом NonStop у разі роботи на ґрунтах із невеликою кількістю каменів. Автоматичний гідравлічний захист від каменів передбачає застосування замість пружини гідроциліндра, який з’єднано з поршневим акумулятором, заповненим азотом. Гідравлічний тиск можна змінювати безступенево, що гарантує максимальний комфорт і завжди оптимальну роботу плуга. В разі спрацьовування механізму корпус плуга з допомогою гідроциліндра тисне поршень в акумулятор. Газ стискається й після подолання перешкоди автоматично повертає корпус плуга в початкове положення. Суцільна вісь нижньої тяги відрізняється особливою еластичністю й бере на себе всі коливання під час роботи і, перш за все, під час транспортування. Крім того, вісь нижньої тяги можна швидко зняти, що полегшує агрегатування знаряддя з трактором, не застосовуючи інструменти. Осі нижньої тяги стандартно містять інтегровані кулі для швидкого кріплення до нижніх тяг трактора (за вибором категорія 2 або 3), а більший мінімальний діаметр підвищує міцність і безпеку під час транспортування.

 
 

Модельний ряд напівпричіпних плугів Heкtor призначено для тракторів потужністю до 350 к. с. Плуги мають 6–8 корпусів, вони працюють у середніх і великих господарствах. Міцна рама 150 × 150 × 12 мм забезпечує довговічність і надійність даних плугів. Плуги оснащено механічним 4-ступінчастим регулюванням ширини захвату корпусів від 36 до 48 см. Збільшення відстані до 100 см між корпусами плуга та висота рами до 82 см забезпечує роботу плуга без забивання навіть за великої кількості пожнивних решток. Налаштування плуга здійснюється особливо комфортно, забезпечує постійно високу якість роботи. Оптимальне налаштування плуга знижує витрату пального й зношення. Гідравлічне налаштування першої борозни швидко та безпосередньо змінює ширину захвату першого корпусу плуга й адаптує її до внутрішньої ширини колії трактора. Це забезпечує формування чистих стиків борозни, що дуже практично на змінних ґрунтах і за зміни тракторів. Н плуга налаштовується без інструментів. У напівпричіпних плугах Heкtor використовується поворотна система (первинне з’єднання між оборотним пристроєм і рамою плуга), яка забезпечує точне ведення плуга колією трактора й оптимальну лінію тяги. Також у конструкції плугів замість зрізного болта використовують гідравлічний захист від каменів NonStop — на кожну пару корпусів плуга по одному гідроциліндру з приєднаним безпосередньо гідроакумулятором, заповненим азотом.Основою рентабельного застосування плуга є, безсумнівно, максимально низька тягова потреба й пов’язана з нею низька витрата палива. Правильно спроектована форма корпусів разом з унікальною технологією гартування © plus, що забезпечує дуже тверду й гладку поверхню, гарантує легкість ходу плугів AMAZONE.

Усі плуги компанії AMAZONE мають низку переваг, які відрізняють їх від аналогічних машин інших виробників, а саме:

  • лінія тяги плуга проходить через середину задньої осі трактора, незважаючи на тип плуга та його ширину захвату, що оптимізує тягові зусилля трактора;
  • великий вибір корпусів плугів для різних умов;
  • на рамі немає зварювальних з’єднань, що забезпечує її міцність і довговічність;
  • для проведення більшості регулювань і налаштувань плугів не потрібні інструменти;
  • процес посиленого загартування ©plus hardening гарантує відмінну зносостійкість і легке проходження в ґрунті завдяки дуже твердій і гладкій поверхні корпуса.

журнал “The Ukrainian Farmer”, червень 2019 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ