Техніка

Компанія New Holland зібрала у Ганновері оберемок нагород, здійснивши технологічний прорив у сегменті тракторів і зернозбиральних комбайнів

Під знаком New Holland

Під знаком New Holland

 Компанія New Holland зібрала у Ганновері оберемок нагород, здійснивши технологічний прорив у сегменті тракторів і зернозбиральних комбайнів.  

Cиньо-жовтого виробника сільгосптехніки справедливо вважають одним зі світових лідерів — він законно посідає провідні позиції, зокрема, на ринку України. Компанія New Holland готувалася до Agritechnica 2023 надзвичайно ретельно й справді здивувала гостей виставки. 

Чого лишень вартий новий найпродуктивніший у світі зернозбиральний комбайн, нова модель метанового трактора чи абсолютно придатний до практичного застосування концепт електротрактора. 

2023 року компанія New Holland істотно оновлюється у всьому, починаючи від логотипа й дизайну техніки до появи унікальних машин. І це закономірно, беручи до уваги велетенський технологічний потенціал компанії. 

— Насамперед слід зазначити знакову золоту медаль AGRITECHNICA Innovation Awards 2023 — одну-єдину серед усіх експонентів для нового зернозбирального комбайна CR11 у поєднанні зі званням Farm Machine 2024. Аби зрозуміти, що це за комбайн, достатньо сказати, що його продуктивність є на 20–40% вищою, ніж у чинного рекордсмена книги Гіннеса — моделі New Holland CR 10.90 (!), — пояснює присутній на виставці у Ганновері менеджер із маркетингу українського представництва New Holland Олександр Суханов. 

Олександр Суханов — менеджер із маркетингу українського представництва New Holland, Карло Ламбро – президент бренду New Holland, Маттіа Манікарді – директор з маркетингу New Holland у світі

Тобто New Holland перевершив сам себе, створивши, без перебільшення, унікальну за продуктивністю зернозбиральну машину. Цей гігант може озброюватися жаткою з робочою шириною понад 18 м бункером для зерна, що вміщає відразу 20 тис. літрів! Цікаво, що швидкість вивантаження зерна з бункера становить разючі 210 л/с. Утім, справа не лише у продуктивності, а ще й у тому, що в конструкції CR11 інженери New Holland втілили всі свої інноваційні розроблення. Тут стоїть економічний 775-сильний двигун FPT Cursor С16 із великим запасом крутного моменту, причому прохідність гіганта дає змогу працювати навіть на полях із досить крутими схилами. 

Завдяки двом роторам збільшеного діаметра (2 × 610 мм) новий CR може запропонувати високу продуктивність із мінімальним пошкодженням зерна. Новий решітний стан Twin Clean постачається з двома верхніми та двома нижніми решетами, двома шнеками транспортування чистого зерна та двома комплектами датчиків тиску для вимірювання навантаження на решета. Новий Twin Clean повністю автоматизовано. 

— Наш золотий медаліст Agritechnica 2023 отримав абсолютно нову систему подрібнення та розподілення соломи, що дає змогу рівномірно розкидати пожнивні рештки чітко по ширині захвату жатки комбайна. За це, зокрема, відповідає система Intellispread з радарами, яка отримала срібну медаль Agritechnica Innovation 2022 року, що повністю автоматизує контроль розкидання, — зауважує Олександр Суханов. 

Важливо, що в CR11 реверс для усунення закорковування комбайна збираною масою повністю автоматичний. Оператору машини не потрібно виходити з кабіни — всі процедури можна виконати кількома дотиками до монітора та спокійно працювати собі далі. 

Слід зазначити оновлену трансмісію CR11, а також повну відмову від ланцюгових передач разом з істотним зменшенням пасових передач. Так, ця інноваційна машина стала ще надійнішою й простішою в експлуатації та обслуговуванні. 

До речі, новий CR11 оснащено не лише датчиками вимірювання врожайності й вологості, а й унікальним сенсором NIR, що сканує врожай за допомогою інфрачервоного світла, таким чином надаючи інформацію про вміст протеїну, крохмалю та олії з можливістю картування цих показників.

І, нарешті, згадаємо про новий дисплей Intelliview 12 із системою навігації IntelliSteer, не кажучи вже про якісну телематику і віддалений доступ до контролю роботи комбайна. 

— Важливо, що 2023 року п’ятнадцять одиниць CR11 відпрацювали повний сезон у різних країнах світу та на різних культурах, показавши себе з найкращого боку. Тому новинка може сміливо іти в серію і, найшвидше, 2025 року з’явиться і в Україні. На наших полях уже працюють чотири комбайни-гіганти CR10.90 і, ясна річ, ще більша модель обов’язково знайде своїх покупців. Усі хочуть зібрати врожай якомога швидше та якісніше, — наголошує Олександр Суханов. 

Тепер поговоримо про ще одну інноваційну модель — газовий трактор T7.270 Methane Power CNG. 

— Ми якось звикли вважати, що трактори, які використовують як пальне газ, — це щось експериментальне й не вельми практичне. Аж ось і — ні. Підтвердженням слугує блискуча кар’єра найпершого метанового 180-сильного трактора New Holland із лінійки Т6. Саме успіх цієї моделі та доволі висока зацікавленість європейських фермерів цією технологією спонукали інженерів New Holland створити ще потужнішу, тепер уже 270-сильну, модель. Причому це перший у світі трактор, що працює на скрапленому природному газі (СПГ/ LNG), — зазначає Олександр Суханов. Важливо, що продуктивність T7.270 Methane Power CNG нічим не поступається дизельному аналогу. 

— Слід розповісти й про таку яскраву новинку New Holland, як володар срібної медалі Agritechnica Innovation Awards 2023 — повністю електричний трактор T4 Electric Power. Машина має абсолютно новий електропривод, акумуляторну батарею та електродвигуни потужністю 120 к. с. з максимальним крутним моментом 440 Нм, — стверджує Олександр Суханов. 

Розповімо також про прем’єру в Ганновері нового надпотужного трактора T7 LWB із трансмісією Power Command і системою PLM Intelligence. Трансмісія Power Command уважається однією з найкращих у надійності та зручності виконання польових операцій рішень на ринку. Тут без розриву потоку потужності доступні 19 передач, а їх перемикання здійснюється простим натисканням кнопки або нахилом джойстика Command Grip. 

Новий трактор T7 оснащено IntelliView12, IntelliTurn і Headland Turn Sequencer II, які відтепер дозволяють додавати GPS-координати активації певних функцій. У специфікації також є пакети для керування парком техніки, наприклад, нова функція IntelliField, завдяки якій до шести машин на одному полі можуть обмінюватися інформацією в режимі реального часу. 

Тут є ексклюзивний пакет керування Ground Speed Management II. Оператор задає цільову швидкість трактора, і електроніка автоматично виходить на неї, витрачаючи мінімальний обсяг пального. 

— Вітчизняні аграрії обов’язково оцінять якісне оновлення в лінійці тракторів Т7 — це новий флагман T7.340 HD, що має двигун потужністю 340 к. с. у поєднанні з інтелектуальною системою керування PLM Intelligence та паливним баком на 630 л. T7.340 HD оснащено двигуном FPT з оновленою головкою блока циліндрів, поршнями та системою охолодження. Максимальний крутний момент тут досягає 1353 Нм, що дає змогу витримувати в разі потреби максимальну потужність 340 к. с. за будь-яких умов, — пояснює фахівець New Holland. 

Новий флагман модельного ряду Heavy Duty трактор Т7.340 HD

Оновлена безступенева коробка передач AutoCommand працює з гідроагрегатом вищої потужності, новими шестернями та покращеним заднім диференціалом. Задній зчіпний пристрій має вантажність 11 058 кг, а додатковий опційний передній зчіпний пристрій — 6016 кг. Також тут можна встановлювати до п’яти пар задніх дистанційних клапанів і до трьох пар передніх дистанційних клапанів. Продуктивність гідравлічного насоса може досягати 165 або 220 л/хв. 

У конструкції T7.340 HD інтегровано систему, що дозволяє передавати інформацію до приєднаного сумісного обладнання та від нього для підвищення продуктивності, забезпечуючи точний контроль. До того ж оператор може регулювати ключові елементи керування для максимального комфорту за допомогою підлокітника SideWinder Ultra, стандартного сенсорного монітора IntelliView 12, сумісного з ISOBUS 3, і додаткового екрана IntelliView 12. 

Коротко кажучи, це нова потужна та високопродуктивна машина від New Holland, що припаде до вподоби всім українським аграріям. 

Ми ж ще раз зазначимо справжній технологічний прорив від відомого світового виробника сільгосптехніки й наголосимо — це ще далеко не всі новинки New Holland. Якісні зміни, зокрема, торкнулися і прес-підбирачів та навантажувачів компанії. І мова не лише про ефектний новий дизайн, а ще — про вищу продуктивність і точність виконання польових операцій!  

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ