Техніка

Компанія GRANIT Parts виконує комплекс лабораторних і польових випробувань усіх запчастин

Перевірка полем

Перевірка полем

Для гарантованого забезпечення якості компанія GRANIT Parts виконує комплекс лабораторних і польових випробувань усіх запчастин.

Під час вибору запчастин для ґрунтообробної техніки на вторинному ринку будь-який аграрій стикався із самими різними пропозиціями. Розмаїття цін і якості таке велике, що іноді ухвалити правильне рішення досить важко. В результаті покупець або переплачує, або отримує незадовільну якість. Позбутися проблеми можна, співпрацюючи з надійним постачальником. 

Компанія GRANIT Parts завжди стежить за якістю і надає особливого значення широкому асортименту продукції з найкращим співвідношенням ціни та якості. Для цього поєднуються наукові перевірки якості й практичні польові випробування. В результаті постачальник гарантує, що всі деталі для ґрунтообробних знарядь серії GRANIT відповідають високим стандартам якості. 

Тривалими польовими випробуваннями перевіряється якість продуктів. В останні роки були проведені масштабні випробування плугів і культиваторів у землі Мекленбург — Передня Померанія в Німеччині, на північному заході Польщі та у Франції на різних типах ґрунтів. Зношення змінних елементів і робочих органів було вивчено та порівняно. Результати польових випробувань дали цінну інформацію про зносостійкість тестованих деталей, що дало змогу обрати найкращі зразки й спланувати подальшу стратегію роботи. 

Багато досліджень матеріалів і виробів компанія GRANIT Parts виконує у власній лабораторії, співпрацюючи з незалежними інститутами. Тести дозволяють зробити наукові висновки про якість продукції та завершити оцінювання. Як приклад можна навести випробування характеристик робочих органів (дисків) дискової борони, коли було проведено аналіз матеріалу із застосуванням іскрової спектрометрії та перевірено твердість. Це випробування підтвердило, що була використана нелегована якісна сталь (28Mn6) із твердістю HV 1/482. Диск отримав дозвіл до продажу, до того ж результати аналізу підтвердив незалежний інститут матеріалознавства в Бремені. 

Серія HEAVY DUTY від GRANIT PARTS 

Запчастини серії HEAVY DUTY — це зносостійкі деталі для обробітку ґрунту, строк експлуатації яких у 3–7 разів більше, ніж у стандартних деталей. Така висока зносостійкість досягається за допомогою твердосплавних пластин із карбіду вольфраму. Вольфрамовий карбід є відмінним матеріалом для високонапружених інструментів, бо він має майже таку саму твердість, як алмаз, але не такий крихкий. Пластини з твердого металу приварюють до основного корпусу (він має геометрію оригінальної деталі) в точках із найінтенсивнішим зношенням. Пластини поглинають більшу частину абразивних сил, які виникають під час різання й кришення, а основним робочим органам потрібно тільки транспортувати розпушений ґрунт. Геометрія зношуваної деталі зберігається до кінця експлуатації, і таким чином забезпечується економія пального, бо оптимальний кут різання не змінюється. 

GRANIT PARTS HEAVY DUTY можна застосовувати практично на всіх ґрунтах. Єдиним обмеженням є ґрунти з великою кількістю каміння. Під час удару пайка може зруйнуватись, і це коштуватиме дорожче, ніж експлуатація звичайних деталей. 

GRANIT PARTS HEAVY DUTY ідеальний для підприємств зі значним земельним банком, бо триваліші строки експлуатації знижують час, потрібний на заміну деталей. Таким чином, скорочуються простої агрегатів і тракторів, технологічні процеси виконуються швидше. 

Коли кожна хвилина на вагу золота 

Завдяки мотивованим співробітникам, передовим технологіям і величезному логістичного центру GRANIT кожен день успішно працює, щоб швидко й надійно доставляти товари спеціалізованим дилерам і майстерням по всій Європі. 

Головний офіс розташовано в Хезлінгені (Нижня Саксонія), де Дітріх Фріке — дідусь нинішнього керуючого директора ХансаПетера Фрiке — заклав наріжний камінь компанії майже 100 років тому. 

Маленька сільська кузня перетворилася на величезний сучасний логістичний центр. Площа складських приміщень становить 65 тис. квадратних метрів, що відповідає приблизно 10 футбольним полям. Тут зберігається близько 230 тис. різних деталей — від гайки до ковша для копання канави, і всі вони очікують доставки спеціалізованим дилерам по всій Європі. Щодня понад 25 тис. замовлень залишають центральний склад у Хезлінгені. 

Щоб така велика кількість постачань була взагалі можливою, 600 працівників працюють тільки у сфері логістики, і їм допомагають новітні технології. Наприклад, у логістичному центрі встановлено понад 4 км конвеєрної техніки для підготовки товарів, замовлених до відправляння, а також доставки нових товарів до місця їх зберігання. Щоденно на територію складу прибуває від 50 до 100 вантажівок, які доставляють нові товари від близько 1300 постачальників з усього світу. 

Завдяки добре спроєктованій логістиці та злагодженій і цілеспрямованій команді GRANIT може гарантувати оперативне опрацювання замовлення та швидку доставку. Для спеціалізованого дилера це означає не лише те, що необхідні деталі доставляють у мінімальні терміни, а й те, що знижуються їх власні витрати на зберігання й транспортування. 

Компанія щорічно розширює асортимент на 15–20 тис. найменувань. Крім того, на півдні Німеччини нині будується другий логістичний центр зі складськими приміщеннями площею близько 20 тис. квадратних метрів. У майбутньому звідти постачатимуть замовлення клієнтам, що розташовані у Франції, Швейцарії, Австрії та Південній Німеччині. 

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, червень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
The Ukrainian Farmer
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ