Тваринництво

Сучасні технології опалення мають забезпечувати якісне обігрівання та просушування пташників, бути енергоощадними та високоефективними

Опалення пташників

Опалення пташників

  Сучасні технології опалення мають забезпечувати якісне обігрівання та просушування пташників, бути енергоощадними та високоефективними.  

Продуктивність птиці значною мірою залежить від того, настільки комфортні умови, у яких її утримують. Ефективність вирощування птиці безпосередньо залежить, зокрема, від температурного режиму в приміщенні. Так, за оптимальної температури птиці треба мінімум енергії для підтримання процесу життєдіяльності та температури тіла. Коли у приміщенні тримається надто висока, не комфортна для птиці температура — птиця втрачатиме продуктивність. Бо через необхідність охолодження тіла вона почне погано споживати корм, більше пити. Відповідно, це призведе до погіршення показників зростання. 

Сьогодні важливо максимально забезпечувати необхідні для птиці умови утримання й споживати при цьому мінімум енергоресурсів. Для цього важливо використовувати високоефективне сучасне обладнання, яке допоможе підтримувати комфортну для тварин температуру. Наразі це легко забезпечити за допомогою сучасних технологій: 

• системи циркуляції повітря; 

• системи багаторівневої витяжки; 

• вентилятори чи витяжні шахти; 

• системи охолодження; 

• система опалення; 

• системи управління. 

Система опалення на птахофермі має здійснювати оптимальний, рівномірний розподіл тепла у приміщенні, забезпечувати однакову температуру в будівлі, де утримують птицю. Також має відбуватися змішування холодного повітря, яке потрапляє у приміщення, з теплим. Найкращим варіантом для опалення господарства є системи на гарячій воді. 

Труби системи опалення мають бути виконані з якісної оцинкованої сталі. Добре рішення, коли конструкція труб передбачає наявність великої кількості векторів. Так значно покращується тепловіддача від одного метра труби. Для з’єднань краще використовувати швидкознімні герметичні хомути, що суттєво спрощує процес монтажу у порівнянні зі спіральним з’єднанням. 

ТЕПЛОГЕНЕРАТОРИ ЗАКРИТОГО ГОРІННЯ 

Це обладнання гарантує відсутність додаткової вологи або CO2 у приміщенні. У разі використання теплогенератора закритого горіння паливо згоряє в окремій камері згоряння. 

Теплогенератор приєднаний до повітрозабірної труби, яка подає свіже повітря для спалювання, і витяжної шахти, яка видаляє з приміщення вологу та гази, що виділяються під час горіння. Це зменшує потребу у вентиляції і тим самим значно знижує споживання тепла. 

Теплогенератори поставляють у трьох варіантах: ті, що працюють на природному газі, СНД/пропані та олії. 

Кожен теплогенератор оснащений незалежним контролером пальника. Він контролює, щоб пальник працював правильно з урахуванням вимог безпеки та продуктивності. 

Використання теплогенераторів закритого горіння має ряд переваг для тваринницьких господарств: 

• відсутність додаткової вологи або вуглекислого газу в приміщенні, яке необхідно видаляти шляхом вентиляції; 

• оптимізований розподіл тепла завдяки використанню вбудованого вентилятора; 

• значне зниження споживання тепла порівняно з теплогенераторами прямого спалювання; 

• ефективний обігрів та просушування тваринницьких приміщень. 

СИСТЕМА ОПАЛЕННЯ З ОРЕБРЕНИМИ ТРУБАМИ 

Зберегти високу продуктивність птиці у холодні періоди допоможе обладнання Spiraflex. 

В основі роботи системи опалення з оребреними трубами Spiraflex лежать подання та циркуляція гарячої води. 

Використовуючи оребрені труби для опалення тваринницьких приміщень, ви отримуєте ефективну систему, яка забезпечує оптимальні кліматичні умови для тварин. 

Компоненти систем опалення компанії SKOV відрізняються дуже високою якістю та чудово пристосовані для агресивного середовища тваринницьких приміщень. 

Рівень тепловиділення труби Spiraflex на метр набагато вищий за рівень тепловиділення гладкої труби. 

Аксесуари SKOV. Повітрозабірна труба для свіжого повітря, витяжна шахта для випуску

Труби монтують під клапанами. Завдяки такому розташуванню забезпечується правильна вентиляція з оптимальним змішуванням холодного повітря, що надходить зовні, і нагрітого повітря в приміщенні, за якого тварини не піддаються впливу низхідних потоків холодного повітря. 

Перевагами використання такого типу обладнання є: 

• Spiraflex створює оптимальний мікроклімат у приміщенні, оскільки система не додає CO2 у повітря; 

• система оптимізує розподіл повітря за мінімальної вентиляції, що забезпечує однаково хороший мікроклімат для всіх тварин по всьому приміщенню; 

• оребровані труби Spiraflex забезпечують ефективне та економічне нагрівання повітря в приміщенні; 

• цільнозварні оребровані труби відрізняються високою теплопродуктивністю, підтвердженою відповідними документами; 

• легкий монтаж з використанням сполучних муфт з неіржавної сталі, тобто не знадобляться спеціальні інструменти для встановлення обладнання. 

ТЕПЛОГЕНЕРАТОР НЕПРЯМОГО НАГРІВУ IBH 

Газові/масляні теплогенератори призначені для обігріву середніх чи великих приміщень. Теплогенератори нагрівають та циркулюють повітря в приміщенні за допомогою вбудованих вентиляторів. 

Газові/масляні теплогенератори є пристроями непрямого обігріву, де спалювання газу/мастила відбувається не у фактичному секторі приміщення, а в окремій камері згоряння. Теплогенератор підключений до повітрозабірної труби, яка подає свіже повітря для спалювання, та трубі, що виводить з приміщення вологу і гази, які виділяються під час горіння. Це значно зменшує споживання тепла в порівнянні з теплогенератором прямого спалювання. 

Теплогенератори непрямого спалювання також можна використовувати як циркуляційні вентилі, що працюють у режимі УВІМК./ВИМК., коли обігрів не використовують. 

За матеріалами компанії «Агроклімат»  

Інші статті в цьому журналі
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
Наше Птахівництво
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ