Овочі-Ягоди-Сад

Очікування ринку

Очікування ринку

У грудні 2017 року яблука нового врожаю на українському ринку продаються у майже удвічі дорожче, ніж на початку минулого сезону.

  

Яблуня є найпоширенішою плодовою культурою у світі. Під її садами нині зайнято понад 5 млн га, і це більше ніж площа Іспанії. Утім, унаслідок неврожаю цього року ми спостерігаємо значне подорожчання яблук у світі. Тим, хто спеціалізується на їх вирощуванні, слід розумітися на тенденціях ринку — це допоможе правильно сформувати стратегію продажу.

Ситуація у Євросоюзі

Станом на 1 листопада 2017 року у сховищах країн ЄС зберігалося трохи більше ніж 4 млн тонн яблук (4,023 млн тонн). Це на 28% менше, ніж на цю ж дату 2016 року. На 1 листопада 2014−2016 рр. залишки яблук у сховищах Євросоюзу були більшими й сягали 5,6 млн тонн (табл.).

Таблиця. Обсяги яблук на зберіганні у країнах ЄС станом на 1 листопада, 2014−2017 рр.

 

Таке суттєве зниження запасів яблук у ЄС є наслідком значного зменшення валового збору яблук, спричиненого несприятливими погодними умовами, передусім весняними заморозками.

Згідно з прогнозами WAPA (Світової асоціації виробників яблук і груш), очікувалося, що валовий збір яблук і груш у ЄС у 2017-му буде на 21% нижчим, ніж у 2016-му і сягатиме 9,3 млн тонн.  >>> продовження 

 

Продовження статті ви може прочитати у друкованому примірнику журналу «Садівництво по-українськи».

Будь ласка, оформіть передплату в редакції, подзвонивши на номер телефону: (044) 287-88-30

 

Інші статті в цьому журналі
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
Садівництво по-українськи
6
Статті з журналу:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ