Агромаркет

Новини компаній, червень 2013

Новини компаній, червень 2013

«УкрАгроКом» збудував першу чергу річкового термінала

Першу чергу Світловодського річкового термінала введено в експлуатацію: це 12 силосів для зберігання зерна й 6 нагромаджувачів загальною місткістю 94 тис. т. Тривають роботи зі спорудження причалу й транспортної галереї. Потужності комплексу з прийому зерна становлять 5 тис. т на добу, обробки та сушіння — 4,4 тис. т. Термінал зможе відвантажувати 4 тис. т продукції на добу у вагони і 5 тис. т — у баржі. За попередніми планами, інвестиції в будівництво становитимуть 160 млн грн.

 

«Агрофірма «Світанок» приєднує господарства

«Агрофірма «Світанок» одержала дозвіл від Антимонопольного комітету на приєднання п’яти сільгосппідприємств у Київській та Житомирській областях. Зокрема, йдеться про компанії Київської області «Надія» (с. Йосипівка), «Лосятинське» (с. Лосятин), «Пологівське» (с. Ковалівка), «Сухоліски» (с. Сухоліси) і Житомирської «Світанок Плюс» (с. Княжики).

 

«Сварог Вест Груп» поглинув три сільгоспкомпанії
Антимонопольний комітет України дозволив підприємству «Лотівка Еліт», що входить до складу агрохолдингу «Сварог Вест Груп», придбати контрольні пакети акцій в аграрних підприємствах «СК Ікопоть» і «Добробут» у Хмельницькій області, а також у «АМГ Агрохолдинг».

 

Поляки купують «Чортківський цукор»

Антимонопольний комітет України дозволив компанії Pfeifer & Langen Inwestycje Sp. z.o.o. (Познань, Польща) придбати контрольну частку в статутному капіталі ТОВ «Чортківський цукор» (Тернопільська обл.), що належав раніше агрохолдингу «Кернел». Крім того, АМКУ дозволив Pfeifer & Langen придбати опосередкований контроль над активами ТОВ «Чортківський цукровий завод», які призначено для виробництва цукру. Сума угоди становила $32,5 млн.

 

Valinor розчиняється в UkrLandFarming

UkrLandFarming купує українські активи холдингу Valinor. Таким чином, до існуючих у компанії Олега Бахматюка понад 530 тис. га земель буде додано 123 тис. га. Землі холдингу Valinor було розміщено в Сумській, Черкаській, Полтавській, Вінницькій, Херсонській і Миколаївській областях.

 

Alpcot Agro перейменували на «Агрокультуру»

Акціонери компанії Alpcot Agro (Швеція) звільнили від обов’язків голови ради директорів Симона Халлквіста, призначивши замість нього Kaтре Саард, і вирішили перейменувати компанію в «Агрокультура». Alpcot Agro контролює в Росії та Україні 254,4 тис. га сільгоспземель, із них в Україні — 93,4 тис. га (угіддя колишнього холдингу «Лендком»).

 

Алекс Ліссітса очолив Індустріальну молочну компанію

Президента асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекса Ліссітсу призначено генеральним директором Індустріальної Молочної Компанії (ІМК). Посаду президента УКАБ він продовжує обіймати на громадських засадах. Із 2012 року Алекс Ліссітса працював на посаді невиконавчого директора ІМК.

 

AgroGeneration і Harmelia домовилися про злиття

AgroGeneration і Harmelia домовилися про злиття Французька група AgroGeneration з активами в Україні й українська аграрна компанія Harmelia, створена фондом SigmaBleyzer, підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає злиття компаній. Новий агрохолдинг збереже назву AgroGeneration і котирування на NYSE-Alternext у Парижі. В обмін на 100% акцій Harmelia фонд SigmaBleyzer Southeast European Fund IV (SBF IV) отримає у новій компанії 62%. SBF IV надасть AgroGeneration кредит у розмірі $40 млн. Головою ради директорів нової компанії буде нинішній керівник Harmelia Джон Шморгун. У результаті угоди AgroGeneration оперуватиме земельним банком в Україні розміром 120 тис. га.

 

KSG Agro нарощує потужності з виробництва пелет

KSG Agro завершує будівництво в Кривому Розі фабрики з виробництва пелет потужністю 60 тис. т на рік, яка вступить в експлуатацію 1 серпня. Фабрика використовуватиме як сировину солому зернових, а також пожнивні рештки кукурудзи й соняшнику. KSG Agro і до цього виробляла паливні пелети. Причому якщо раніше 95% пелет на рік продавали у Польщу, то нині ця цифра скоротилася до 10%, а 90% реалізовується в Україні й використовується для власних потреб.

 

«Креатив» нарощує потужності

Група «Креатив» запустила два елеваторних комплекси в Миколаївській і Дніпропетровській областях сумарною місткістю 160 тис. тонн, тим самим збільшивши власні потужності зі зберігання зернових й олійних культур на понад 350 тис. тонн. Таким чином, сумарні потужності групи «Креатив» зі зберігання сільгоспкультур перевищили 500 тис. тонн. Крім того, група запустила другу виробничу лінію на заводі з переробки сої (Кіровоград) потужністю 182 тис. тонн на рік, тим самим збільшивши загальні потужності підприємства із переробки сої втричі — до 270 тис. тонн на рік.

 

журнал “The Ukrainian Farmer” червень, 2013 року

 

 

 

Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/magazines належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів обов’язкове посилання на журнал “The Ukrainian Farmer” з гіперлінком https://agrotimes.ua/magazines .   Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому “АГП Медіа” .

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ