Агромаркет

Новини компаній, вересень 2013 року

Новини компаній, вересень 2013 року

«Авангард» наростив експорт яєць
Експортні поставки яєць агрохолдингом «Авангард» у І півріччі 2013 року збільшилися порівняно з аналогічним періодом минулого року на 56,3% — до 241 млн шт. Найвагоміша частка експорту припала на Ірак. Крім того, компанія розпочала продавати свою продукцію на ринок Гвінеї-Бісау. У ІІ півріччі поточного року агрохолдинг «Авангард» має намір почати експортні поставки яєць на ринки Бахрейну, Катару й Кот-д’Івуару.

 

HarvEast подарував жителям Федорівки «Надію»
HarvEast Holding у рамках соціально-економічного співробітництва з Донецькою облдержадміністрацією реалізував проект «Молочний кооператив». Кооператив «Надія» створено в с. Федорівка Володарського району, де здавачами молока стали понад 30 особистих селянських господарств. Обсяг щоденного заготівлі сировини — близько 700 л. Холдинг видав кооперативу пільговий кредит, спеціальну техніку, молоковоз, автомобіль, холодильне обладнання та приміщення. HarvEast також надає здавачам молока безкоштовні ветеринарні послуги. Загальні витрати на створення кооперативу становили 150 тис. грн.

 

У KSG Agro сформували маточне поголів’я
У господарство холдингу KSG AGRO, що в селі Нива Трудова (Апостолівський р-н, Дніпропетровська обл.), датською компанією Breeders of Denmark здійснено поставку 1,5 тис. голів свиноматок. Таким чином, агрохолдинг успішно завершив третій, заключний етап поставки племінних тварин, потрібних для створення маточного поголів’я господарства. Разом у свинарському комплексі села Нива Трудова налічується 4,5 тис. свиноматок. На підприємстві вже обладнано приміщення для осіменіння, а також зона очікування для супоросних свиноматок. У вересні буде введено в експлуатацію зону опоросу. Привезені в квітні цього року свиноматки пройшли штучне осіменіння. У середині жовтня 2013 року очікується народження перших поросят.

 

На Дніпропетровщині реалізується інвестиційний проект у молочній галузі
Дніпропетровська компанія «Весь світ» починає будівництво молочнотоварного комплексу в Царичанському районі. Проект підприємства розроблено спільно з GEA Farm Technologies (Німеччина). Ця компанія поставить устаткування з виробництва молока, здійснить його монтаж, будівництво промислових модулів, пусконалагоджувальні роботи, навчання персоналу, а також гарантійне обслуговування введеного в експлуатацію комплексу. Проектувальником і генеральним підрядником проекту виступить компанія «Галсинтез Буд» (Київ). Постачальником високопродуктивної худоби визначено компанію Gebroeders Dijkstra (Нідерланди). Вартість проекту оцінюється в 22,1 млн євро.

 

Датська Berry Farm ApS купує свинокомплекс на Житомирщині
Антимонопольний комітет дозволив датській компанії Berry Farm ApS придбати аграрну компанію «Альянс-Бекон», яка спеціалізуються на виробництві свинини. У липні між Новоград-Волинською райдержадміністрацією та дочірньою структурою Berry Farm «Дан Фарм Україна» було підписано протокол намірів про будівництво на базі компанії «Альянс-Бекон» сучасного свинокомплексу. Згідно з планами інвестора, спільна українсько-датська компанія «Дан Фарм Україна» проведе повну реконструкцію приміщень колишнього свинокомплексу «Альянс-Бекон» і налагодить виробництво свинини із застосуванням сучасних технологій із вирощування та відгодівлі свиней. На новому комплексі планується вирощувати 15 тис. свиней. Термін реалізації інвестпроекту — 2 роки. Загальна його вартість — 15 млн євро.

 

Ростсільмаш субсидує вартість техніки
Нині в Україні спостерігаються низькі ціни на продукцію сільського господарства. Розуміючи потреби сільгоспвиробників, Ростсільмаш розробив спеціальну програму, щоб допомогти аграріям оновити парк новими високопродуктивними машинами з найменшими витратами. Механізм акції простий: частина вартості зернових компенсується у разі купівлі техніки Ростсільмаш шляхом надання субсидії на придбання машини. За оплати повної вартості техніки в термін дії програми розмір компенсації становитиме 15% і техніка буде отримана в 2013 році. 13% вартості техніки субсидується в разі передоплати в 15% вартості техніки, потім поетапної оплати: 15% вартості до 20 грудня, 40% — до 15 березня 2014 року, 30% — до 31 квітня 2014. За такої схеми техніка до нового сезону буде отримана в травні 2014 року. Є третій, але не менш цікавий варіант, за якого субсидується 8% за купівлі техніки за фінансовою схемою (надання кредиту або лізингу) в узгодженому банку або лізинговій компанії. Причому покупець користується фінансовою схемою, відповідно до якої компанія компенсує відсоткову ставку.
Акція діє до 15 листопада 2013 року в разі купівлі зернозбиральних комбайнів TORUM 740, ACROS 580/530 і тракторів канадського виробництва VERSATILE 535/305/280. Продаж техніки за такою програмою здійснюється як через дилерську мережу, так і через представництво Ростсільмаш.

 

На російській птахофабриці «Синявинська» обрушилися клітки
Близько 400 тис. курей загинули на птахофабриці «Синявинська» в селищі Приладозький Кіровського району Ленінградської області. Сталося обрушення кліток із птицею в пташнику, модернізація якого була завершена навесні 2013 року. Кліткове устаткування було поставлено іспанською компанією. Птахофабрика «Синявинська» входить до числа найбільших виробників курячих яєць. За підсумками 2012 року в промислових пташниках компанії містилося 3,6 млн курей, обсяг виробництва яєць становив майже 1,2 млрд штук.

 

журнал  “The Ukrainian Farmer”  вересень, 2013 року

     

 

Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі  “The Ukrainian Farmer” та інтернет  сторінці журналу за адресою  https://agrotimes.ua/magazines  належать виключно видавничому дому АГП Медіа та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.

При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів  обов’язкове посилання на журнал  “The Ukrainian Farmer”   з гіперлінком  https://agrotimes.ua/magazines   Використання інформації  дозволяється тільки після отримання письмової згоди  від видавничого дому  “АГП Медіа”  .

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ