Техніка

Оновлений обприскувач HARDI Alpha Evo II робить обприскування ефективнішим

Нові стандарти обприскування

Нові стандарти обприскування

Оновлений самохідний обприскувач HARDI Alpha Evo II робить обприскування ефективнішим і більш керованим

У новому сезоні компанія HARDI запропонує аграріям оновлений самохідний обприскувач Alpha Evo II. І хоча зовні модель не зміниться, всередині з’явиться багато нового.

Покупцям буде запропоновано пневматичну підвіску, що додасть більше комфорту оператору. Замість пружин установлюються пневмобалони, які підтримують завдану висоту обприскувача незалежно від навантаження, а також забезпечують 185 мм вільного ходу колеса у вертикальній площині. Цього цілком достатньо для гасіння ударних навантажень, що виникають під час руху нерівним полем. Однак ще більше переваг отримають машини з важчими штангами, які оснащені системою повітряної підтримки TwinForce. Їх система стабілізації працюватиме значно ефективніше, бо не виконуватиме так багато роботи.

Нова трансмісія EcoDrive замінить стару EasyDrive, транспортна швидкість збільшиться з 29 до 40 км/год за мінімальної витрати пального. Дві помпи гідросистеми з продуктивністю до 115 л/хв кожна забезпечать обприскувач достатньою потужністю. Тут важливо мати «розумний» головний комп’ютер EcoDrive, який правильно розподілить зусилля й обере оптимальний режим роботи двигуна, щоб витрати пального збігалися з потребами в потужності.

Не в останню чергу цьому сприятимуть нові двигуни класу Tier3a, які були спеціально розроблені для українських фермерів. Звісно, що для прихильників екологічності є доступними мотори класу Tier4 Final і навіть Tier5.

 У базовій комплектації буде встановлюватися система Dynamic Fluid 4.

Покупці зможуть замовити нові штанги із системою TwinForce 3.1 шириною 30 м, хоча раніше пропонували тільки 32-метрові штанги. Як опцію пропонуватимуть гідравлічне регулювання колії, яку можна змінювати в межах одного метра. Заправні об’єми також зростуть: головний бак для робочої суміші збільшився до 4200 л, паливний бак тепер уміщує 400 л. Це значною мірою покращить автономність обприскувача, якому фактично вистачить однієї заправки пальним на добу. Витрата дизелю навіть із системою TwinForce становить близько 0,8 л/га, тож бака вистачатиме на 500 га. Власне система TwinForce також скорочує оперативні витрати через можливість зменшення норми виливу вдвічі: замість 200 л/га можна виливати 100  л/га й отримувати такий самий результат.

Додалась опція пневматичної підвіски кабіни, що додає ще більше комфорту оператору. Однак ця опція може посприяти збільшенню робочої швидкості, що не зовсім корисно для фермерів. Оператори, які отримають додатковий комфорт, будуть ще більше вмотивовані працювати з максимально можливою швидкістю. А швидкість, як відомо, є ворогом якісного обприскування, і потрібно постійно шукати баланс у цій справі. Наприклад, робота на швидкості 16 км/год вже сама собою провокує певне знесення крапель, навіть за умов відсутності вітру. Позбутися проблеми може система повітряної підтримки, яка дозволяє працювати за швидкості вітру до 15 м/с та зі швидкістю до 16 км/год.

Кабіна має найвищий — 4-й клас безпеки: всередині створюється надлишковий тиск, повітря проходить крізь спеціальні фільтри, що захищають від пилу, аерозолів і шкідливих газів. Тож оператор надійно захищений не лише від погодних негараздів, а й від впливу небезпечної «хімії».

Оновлений самохідний обприскувач HARDI Alpha Evo II і далі є вигідною інвестицією через свою технологічність і можливість зменшувати витрати на ЗЗР. Водночас машина стає зручнішою, комфортнішою та безпечнішою.

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, лютий 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ