Агрономія

Не збавляючи темпів зростання

Не збавляючи темпів зростання

За усталеною традицією в кінці року компанія «ТерраВіта» зібрала своїх партнерів по бізнесу з різних куточків світу в затишному залі київського «Президент-готелю», щоб у форматі міжнародної конференції підбити підсумки річної діяльності, обмінятися досвідом, визначити стратегію розвитку на наступний рік.

 

Карлос Зануй «САС» (Іспанія), Джордж Нойман «Гарда Кемікалз»

(Індія), Каріна Маркарова «ТерраВіта», Карстен Фішер «Штефес»

(Німмечина), Жанін Дамс «Келп Продактс» (ПАР)

– Майбутнє аграрного виробництва — це не тільки інновації, нові технологічні рішення й професійний захист рослин, а й розуміння того, що продукція нам потрібна якісна та безпечна, — зазначила генеральний директор компанії «ТерраВіта» Каріна Маркарова. — «ТерраВіта» об’єднує науку захисту рослин і досвід застосування продуктів зі специфічними знаннями щодо місцевих ґрунтово-кліматичних умов і вирощуваних культур у нашій країні, щоб допомогти створити в регіонах України стійке сільське господарство. Формуючи наше портфоліо, ми насамперед обираємо препарати, що посилюють продуктивність виробництва, адже щороку 20–40% урожаю втрачається від шкодочинної дії бур’янів, хвороб, комах. Обов’язковою характеристикою наших продуктів також є безпечність для людей та довкілля.

Плануючи довгострокову програму розширення й удосконалення свого портфоліо, «ТерраВіта» враховує й сучасні тенденції вибору продуктів аграріями. Так, у компанії помітили: якщо раніше сільгоспвиробники віддавали перевагу добре розкрученим відомим брендам, то тепер усе частіше шукають нові ефективні рішення й заздалегідь рахують заплановані видатки. Крім того, все більшої популярності набувають післяпродажний супровід та пропозиції комплексної системи захисту, адже аграрії прагнуть вибирати не окремий продукт, а готове рішення. Водночас майбутнє захисту рослин у компанії «ТерраВіта» вбачають за індивідуальним підходом і специфічним розв’язанням проблеми для кожного окремого господарства з урахуванням саме його особливостей.

– Маючи комплексний портфель економічних і якісних продуктів, який постійно розширюється, а також команду досвідчених і грамотних спеціалістів, наша компанія відповідає високим європейським стандартам і прагне до досягнення такого самого рівня своїх клієнтів, — наголосила Каріна Маркарова.

Нині компанія «ТерраВіта» пропонує повний пакет засобів захисту рослин, насіння та добрив — усього 120 зареєстрованих продуктів, із яких 65 пропонують українським сільгоспвиробникам, 36 — молдовським, 15 — у кранах Кавказу та чотири — в Білорусі. Наступного року «ТерраВіта» має на меті розширити збут і збільшити обсяги реалізації на 15–20%, зокрема й шляхом розробки нових формуляцій, партнерства з відомими виробниками й активної участі в інноваційних проектах.

У 2019 році компанія поповнить своє портфоліо шістьма новими препаратами, які презентував присутнім комерційний директор компанії «ТерраВіта» Максим Маркаров. Ідеться про системний двокомпонентний фунгіцид широкого спектра дії Торрінто 500 КЕ, зареєстрований на пшениці та ячменю, який не викликає резистентності, має яскраво виражений стоп-ефект і лікувальні властивості. Фунгіцид Фабус 497 КС ефективно діє проти збудників небезпечних хвороб на пшениці й цукровому буряку навіть в умовах низьких температур, чинить лікувальну та превентивну дію. Системний фунгіцид на основі тебуконазолу Тебу Топ 250 КЕ не лише має лікувальну та профілактичну дію, а і є водночас інгібітором росту для пшениці озимої, ячменю ярого, ріпаку ярого й озимого, а також винограду.

Безпечний системний інсектицид Вамп 200 ВП на основі ацемиприду ефективно діє навіть за низьких норм застосування проти шкідників на ріпаку, пшениці та яблуні, не викликаючи резистентності.

 

Повний контроль широкого спектра однорічних і багаторічних злакових та дводольних бур’янів, зокрема й ваточника сирійського, має селективний гербіцид Аллатан 105 МД, зареєстрований на кукурудзі. Важливі характеристики препарату: широке вікно застосування у фазі 2–8 листків культури та ґрунтова дія.

Надійно захистить насіння ріпаку й пшениці фунгіцидний протруйник Спайдер КС. Завдяки наявності трьох діючих речовин препарат ефективний проти комплексу внутрішньої та поверхневої насіннєвої й ґрунтової інфекцій, діє протягом 60 діб.

Своїми напрацюваннями та новими пропозиціями на ринку поділилися з учасниками конференції представники іноземних компаній-партнерів «ТерраВіти». Зокрема, директор німецької компанії «Штефес ГмбХ» Карстен Фішер наголосив, що після спільного з компанією «Фадер Альянс Лтд» придбання заводу в Німеччині обсяги виготовленої продукції значно зростуть — до 40 тис. літрів концентратів суспензій на тиждень, 60 тис. літрів концентратів емульсій на тиждень, 80 т розчинних концентратів на тиждень. Представник найбільшого в Індії виробника інсектицидів «Гарда Кемікалз» Джордж Нойман зазначив про зростання обсягів власного виробництва з 3 до 4 млн доларів. Нині компанія посідає друге місце на світовому ринку з продажів хлорпірофосу та дикамби й третє — з продажу циперметрину. Пан Нойман представив нові двокомпонентні інсектициди Суперкіл і Суперкіл Форте, Бестселер 200 КС.

Наступного року компанія «ТерраВіта» планує реєстрацію всієї лінійки продуктів іспанської компанії «SAS», що випускається під брендом КОДА. Зокрема, йдеться про нові комплекси мікродобрив Кодацинк, Кодамікс, Кодабор, Кодафол, Кодакомплекс, Кодатін й ін. Представник компанії «SAS» Франсеск Пратс зазначив, що загалом 2018 року компанія виробила 13 млн літрів продукту, а наступного року інвестує понад 5,5 млн євро в нові виробничі потужності, щоб збільшити виробництво у 2,5 раза.

Не зменшує обертів виробництва й інший партнер «ТерраВіта» — компанія «Kelp Products», яка понад 35 років виробляє унікальний біорегулятор росту Келпак на основі морських водоростей Ecklonia maxima. За словами представниці компанії Жанін Дамс, нові дослідження вкотре показали, що обробка препаратом Келпак сприяє проростанню насіння, розвитку кореневої системи, дає змогу збалансовано використовувати азот і врешті-решт мати стабільний приріст урожайності.

Завершилася міжнародна конференція урочистим нагородженням найкращих дистриб’юторів компанії «ТерраВіта» почесними відзнаками та святковим фуршетом.

Олег Григоров, директор компанії «Клевер агро»

Ми два роки співпрацюємо з компанією «ТерраВіта» — реалізуємо лінійку мікродобрив КОДА. Це якісні продукти за оптимальною ціною. Добрива подобаються не лише нам, а й нашим клієнтам — вони закладали досліди й отримали прибавку врожаю. Загалом продукти «ТерраВіта» знаю давно — ще по роботі в компанії «Ерідон», вони відмінної якості. Хоч ринок насичений подібними продуктами, але жодних збоїв у роботі з ними ми не мали, як і не мали рекламацій — це дуже важливо.

Нам дуже комфортно працювати з компанією «ТерраВіта». Працюємо напряму з центральним офісом, вони завжди йдуть нам назустріч, мабуть, найбільше, ніж усі компанії, з якими ми працюємо, — і щодо продуктів, і щодо поставок і логістики.

 

Олексій Стрючков, курівник департаменту ЗЗР компанії «Ерідон»

Цей рік для нашої компанії був знаковим — нам виповнилося 25 років. Відсвяткували його з нашими партнерами, зокрема й компанією «ТерраВіта». Ми достатньо давно з ними працюємо, а варто зазначити, що компанія «Ерідон» співпрацює тільки з надійними компаніями, які орієнтуються на клієнта, прозоро ведуть свій бізнес, надають нам правильні технологічні рішення для наших аграрних партнерів. Ми завжди знаємо, що від керівника компанії «ТерраВіта» Каріни Маркарової ми знайдемо відповіді на наші запитання, завжди буде якісно, вчасно й чесно організовано поставки продукції.

Дуже приємно, що «ТерраВіта» не зупиняється на досягнутому й кожен рік нас радує новинками. З компанією «ТерраВіта» ми працюємо збалансовано, нам імпонує такий підхід , коли можемо не мати перехідних залишків на наступний рік, працюємо зі свіжим продуктом і можемо чітко планувати наш бізнес. Усі продукти компанії якісні, багато постпатентних засобів захисту вже стали певним стандартом бюджетних рішень для багатьох господарств. Тож бажаю компанії подальшого зростання, оптимізму та високих прибутків.

 

журнал “The Ukrainian Farmer”, cічень 2019 року

  

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі “The Ukrainian Farmer” та інтернет-сторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ