Техніка

Причіпна сівалка точного висіву KUHN MAXIMA 3 TRM E надає фермерам безліч переваг

MAXIMAльна точність

MAXIMAльна точність

Причіпна сівалка точного висіву KUHN MAXIMA 3 TRM E надає фермерам безліч переваг, які призводять до збільшення врожайності.

Реалії сьогодення вимагають від аграріїв бути максимально ефективними. Нині світові ціни на продовольство тримаються на високому рівні, і проблем із прибутковістю не виникає. Однак ніхто не дасть гарантію, що ситуація не змінитися, і тоді конкурентну боротьбу виграє той, хто буде ефективнішим.

Одним зі способів досягти найкращих результатів у рослинництві є застосування найсучасніших технічних рішень. Наприклад, компанія KUHN пропонує сівалку точного висіву MAXIMA 3 TRM E з електроприводом висівного апарата. Це рішення надає низку переваг — від спрощення налаштування до вищої швидкості сівби.

Налаштування параметрів висіву з кабіни

Налаштування сівалок із механічним приводом висівного апарата завжди було пов’язано з труднощами — як установити завдану норму, а потім періодично розкопувати рядки й перевіряти, чи все працює як треба. Сам процес налаштування потребував досить багато часу. З електричним приводом все стало набагато простішим. Після калібрування оператор установлює на комп’ютері завдану норму й починає працювати. Якщо в процесі роботи треба змінити норму, це робиться натисканням на кілька кнопок на екрані комп’ютера.

Також за допомогою навігаційної системи автоматично або вручну можна, не виходячи з кабіни, вимкнути рядки. Система зупиняє електроприводи відповідних висівних апаратів, і вони припиняють сіяти. Відсутність перекриттів дає змогу покращити умови вегетації рослин: немає дефіциту вологи та елементів живлення, достатньо сонячного світла. До того ж зменшуються витрати насіння (щонайменше на 2–3%).

Поліпшуючи точність

Механічний привод має ще один недолік: працюючи в несприятливих умовах, опорні колеса сівалки можуть ковзати, що призводить до порушення встановленої норми висіву. Електричний привод не залежить від стану ґрунту й працює точно в будь-яких умовах: інформація про швидкість руху поступає від радара сівалки (базове комплектування) або GPS сигналу (наявність антени, додаткове обладнання) чи даних трактора (ISOBUS система).

Часто сівалки з електричним приводом живляться від електросистеми трактора. Таке рішення подекуди призводить до труднощів через недостатню потужність генератора. У сівалці MAXIMA 3 TRM E встановлено власний 48-ми В електрогенератор змінного струму, який приводить в дію 10 силових електроприводів: 8 висівних апаратів і 2 дозатори міндобрив. Система 48 В (патент KUHN) здатна забезпечити стабільну роботу до 36 силових електроприводів, миттєво реагуючи на електронні команди бортового комп’ютера сівалки.

Технічне обслуговування машини також зменшується завдяки меншій потребі у змащенні в короткотерміновій перспективі, а в довгостроковій — завдяки меншій кількості зношуваних деталей. Це зменшує навантаження на оператора й скорочує витрати часу на сервіс.

Новий термінал ISOBUS CCI 1200 має вищу продуктивність, кращий і більш універсальний огляд, чим забезпечує комфорт в роботі оператора. Крім того, він є унікальним на ринку, бо його великий сенсорний екран може одночасно показувати два робочих термінали й кілька іконок робочих меню для швидкого переходу до важливих для водія параметрів.

Ураховуючи, що не всі господарства можуть із легкістю собі дозволити придбати найсучасніше обладнання, дилери компанії KUHN пропонують скористатися послугою кредитування від провідних банків. Наприклад, одну з найкращих пропозицій пропонує КредоБанк: 0% на 12 місяців за умови першого внеску 50%.

Владислав Олійник

журнал The Ukrainian Farmer, січень 2021 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у журналі The Ukrainian Farmer та інтернетсторінці журналу за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону УкраїниПро авторське право та суміжні права”.
Використання
інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ