Техніка

Перевезення сільгосппродукції стає дедалі швидшим, якіснішим і максимально зручним завдяки розумному інжинірингу

Досконалість у кожній деталі

Досконалість у кожній деталі

Перевезення сільгосппродукції стає дедалі швидшим, якіснішим і максимально зручним завдяки розумному інжинірингу

У 2011 році бельгійський виробник техніки для аграрного сектору JOSKIN презентував нову концепцію причепа, що докорінно змінила ринок обладнання для сільськогосподарських перевезень — Drakkar. Це причіп із транспортером і рухомою передньою стінкою, що здатний перевозити будь-який вид продукції (силос, зерно, коренеплоди, картоплю, овочі) у будь-який сезон, забезпечуючи аграрію максимальну окупність його машини. 

Продумана конструкція 

Низьке розміщення кузова дозволяє збільшити обсяг вантажу й разом із тим покращити стійкість машини, центр тяжіння якої близько до землі. Стінки причепу виготовлено з матеріалу Polyfont, що зменшує власну вагу транспортного засобу та підвищує таким чином його вантажність. 

Революційна система вивантаження 

Drakkar оснащено унікальною та швидкою системою вивантаження з герметичним стрічковим транспортером, що з’єднаний із рухомою передньою стінкою. Таким чином, ця революційна система гарантує безпечне вивантаження без перекидання в сховищах із низькою стелею й не допускає спресування чи пошкодження матеріалу. Розробники також подбали про оптимізацію швидкості розвантаження. Тепер вона не перевищує однієї хвилини з будь-яким видом вантажу. 

Перевантажувальний шнек

Герметичний і самоочисний транспортер 

Ізолювальний і амортизувальний транспортер за допомогою двох потужних гідромоторів пересувається в бік вала, розташованого ззаду кузова. Оскільки дно причепа має ребра й отвори, ефект присмоктування відсутній. Це дозволяє транспортеру легко ковзати без тягових зусиль. Крім того, причіп самостійно очищається завдяки шкребкам: ті, що встановлені в задній частині, усувають залишки вантажу, щоб вони не налипали на транспортер, шкребки в передній частині кузова запобігають накопиченню сторонніх предметів між платформою та стрічкою транспортера, а бічні — забезпечують герметичність кузова під час роботи з будь-яким продуктом.  

Задній борт з великим кутом відкриття

Безперервний і делікатний процес 

Під час вивантаження рухома передня стінка тягнеться транспортером у задню частину кузова. Вона супроводжує вантаж, не стискаючи його, до повного вивантаження за одну фазу. Двері не спричиняють навіть мінімального тиску на продукцію, що перевозиться, а гумові фартухи забезпечують оптимальну герметичність під час усього процесу вивантаження. Таким чином утворюється тягнуча, а не штовхальна система, що надає багато переваг: продукт не пресується, вивантаження не переривається, тиск на бічні стінки відсутній. 

Рухома передня стінка

Максимальне відкриття заднього борту 

Для ще ефективнішої роботи, Drakkar оснастили заднім бортом із великим кутом відкриття. Так, вивантаження відбувається легко й без нагромадження маси. Зокрема, борт підіймається на висоту 40 см над кузовом. У деяких випадках задні двері мають бути трохи відчинені або закритими, наприклад, у разі вивантаження продукту через насіннєві дверцята (3 дверцят розміром 60 . 27 см), що входять до стандартної комплектації. Для закриття застосовують запірний механізм гідроциліндра, що запобігає випадковому відчиненню дверей під час перевезень. 

Шасі та ходова для будь-яких випробувань 

Тягово-зчіпний пристрій Drakkar сумісний із будь-якими тракторами, включно з моделями, колеса яких мають великий діаметр. Дишель, розміщений майже горизонтально під шасі, забезпечує оптимальну лінію тяги, завдяки чому буксування причепа стає таким простим, як, наприклад, з коротким дишлем або під час руху вниз. Гідравлічна опора-«лапа» зникає, коли Drakkar перебуває у зчепленій позиції. Вона повністю ховається в дишель, що забезпечує максимальний дорожній просвіт. Те саме стосується й тяги напрямної осі, що проходить поряд зі дишлем. Drakkar адаптовано до найважчих робочих умов (колії, бруд), бо жодна механічна деталь не розташована нижче за тягово-зчіпний пристрій. Стрілеподібний вузький дишель забезпечує міцність і великий кут повороту. Його також оснащено у базовій комплектації підвіскою (механічною  для двовісних моделей і гідравлічною — для тривісних), що гарантує водію комфорт під час руху. Задній гідравлічний захисний пристрій за потреби може відкидатися, наприклад, на операції з розвантаження, що запобігає накопиченню продукту. До того ж інструмент повністю відповідає вимогам сертифікації ЄС. 

Ходові частини JOSKIN завжди славилися легкістю тяги та зручною їздою. Стійкість, високу надійність обладнання, а також комфортну роботу водія забезпечують випробувані системи Boggie Roll-Over і Hydro-Tandem/ Tridem. Завдяки їхній унікальній концепції ці ходові пристосовуються до ділянок з різним рельєфом, щоб підтримувати оптимальну рівновагу агрегата. Розташування ходових на транспортному засобі завжди прораховано й визначено відповідно до обраного обладнання. Це забезпечує оптимальне розподілення навантаження на ходову частину та тяговозчіпний пристрій. 

Причіп Drakkar у роботі

Зручний і контрольований 

До широкого набору функцій Drakkar входить електрогідравлічне керування через термінал у кабіні трактора. Простий у використанні й інтуїтивний комп’ютерний екран дозволяє регулювати підвіску дишля, обертання транспортера, контролювати відчинення дверей. Зазначимо, що завантаження та вивантаження, наприклад, рулонів сіна, можливе завдяки двом кнопкам керування транспортером, розташованим ззаду по обидва боки кузова. Опційно машина може керуватися ISOBUS — через термінал ISOBUS або через екран, що є на тракторі. Завдяки цьому водій кожної миті зберігає контроль над причепом. 

Ще більше функціональності 

Причепи Drakkar оснащують у стандартній комплектації попереднім обладнанням, що дозволяє доукомплектувати їх різними опціями, навіть через роки після придбання. Зокрема, варті уваги такі цікаві опції, як сітка Duo-Cover або герметичні тенти, надставний гідравлічний борт, перевантажувальний шнек, висувний гідравлічний борт тощо. 

Ознайомитися детальніше з модельним рядом Drakkar можна на вебсайті JOSKIN: https://www.joskin.com. А спеціальний конфігуратор дає змогу зібрати в режимі онлайн машину, що відповідає саме вашим потребам. 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ