Агромаркет

Герої нашого часу

Герої нашого часу

Номінантів проекту «Аграрна Еліта України» вшанували дипломати й банкіри, відомі діячі культури й політики, представники міжнародних організацій і бізнесмени.

 

У же вшосте знаний галузевий журнал The Ukrainian Farmer назвав 100 провідних сільгосппідприємств, котрі за результатами 2015 року зробили крок уперед в розвитку власного бізнесу, досягли значних здобутків у своїй ринковій ніші, застосували у практичній діяльності нові технології, зробили суттєвий внесок в соціальній сфері, розвивали кооперативну діяльність, залучили значні ресурси для розбудови інфраструктури АПК.

 

Номінантів визначала експертна рада, до складу якої увійшли представники галузевих асоціацій, науковці, банкіри, високопосадовці, громадські діячі, а також редактори п’яти профільних видань, серед яких, зокрема, й «АгроМаркет». Серед критеріїв, за якими оцінювали діяльність компаній, ураховувалися й суб’єктивні, зокрема, відкритість до спілкування, зазначив головний редактор журналу The Ukrainian Farmer Павло Коротич. Власне, за роки співпраці із цим авторитетним аграрним медіа-проектом учасники ринку вбачають у ньому надійного партнера. Тож багато хто з них охоче ділиться із журналістами інформацією.

 

На відміну від інших рейтингів, які більшою мірою орієнтуються на фінансові й економічні показники компаній, у центрі уваги проекту «Аграрна Еліта України» передусім їх виробничий поступ, яскраві управлінські рішення, що неодмінно матимуть неабиякий резонанс у майбутньому, як-от, приміром, ініціативи з підвищення енергоефективності чи розвиток власної торгової марки. Врешті, можливість крокувати в ногу зі світовими трендами великою мірою залежить від рівня зрілості самої компанії та її доступу до інвестицій. Отож у вельми непростих умовах наші герої намагаються вдосконалити свої бізнес-моделі, аби надалі створювати вітчизняну продукцію з доданою вартістю та формувати продумані стратегії її позиціонування на зовнішніх ринках.

 

Журнал «Аграрна Еліта України — 2016» учасникам церемонії репрезентував очільник видавничого дому «АГП-Медіа» Геннадій Воробйов. А головний редактор журналу Наталія Колос зазначила, що сьогодні Україна гостро потребує реальної еліти, котра вбачає своє призначення в служінні суспільству та країні. В агросекторі ця еліта міцніє та розвивається. Тож ми віддаємо шану майстрам своєї справи, професіоналам, які реальними звершеннями будують нову країну.

 

Чимало з них не просто досягають високих показників у своїй діяльності, а й залишають свій слід у життєписі свого краю й незалежної Української держави. Ось, скажімо, у Приазовському районі Запорізької області високу планку щодо соціальної відповідальності перед громадою тримає керівник агрофірми «Ольвія» Анатолій Тиховод. А приватноорендне підприємство «Іванівське» з Теребовлянського району на Тернопільщині, яке понад 40 років очолює легендарний Антон Білик, часто називають еталоном сучасного середнього агробізнесу. Надійно та спокійно людям із таким господарем, тому не полишають рідних домівок у надії знайти кращу долю за межами села. Очільник агрофірми «Маяк» (що в Золотоноському районі на Черкащині) Герой України Микола Васильченко вбачає виклик сьогодення в розвитку інфраструктурних підходів. Мовляв, «хто не будує, той уже вмер як керівник». А його колега, Герой України Олександр Коросташев успішно очолює сільськогосподарський виробничий кооператив «Батьківщина», що об’єднав 16 господарств Полтавщини й доводить країні життєздатність такої спільної діяльності. Натомість власник компанії «Агро Плюс 2006» Томас Брунер мріє про те, щоб вирощування свиней без антибіотиків стало новим стандартом не лише в Україні, а й у Європі. До цього він закликав колег, що були присутні на церемонії. Справжній полковник Олександр Свідельський вирощує у своєму господарстві «Забарівське» на Чернігівщині суперелітну насіннєву картоплю, що не гірша за голландську. На урочистості у Київ він приїхав із усією родиною, а зі сцени зізнався, що своїм успіхом завдячує коханій дружині.

 

Власне, таких особливих історій успіху у друкованому спецвипуску журналу The Ukrainian Farmer — «Аграрна Еліта України» — понад сотня. Великі й не дуже, українські й з іноземним капіталом, вертикально інтегровані й ті, що тільки розпочинають вибудовувати власну бізнес-модель, — усіх їх сміливо можна вважати героями нашого часу. Своєю самовідданою працею вони закладають міцний фундамент для добробуту майбутніх поколінь українців.

 

Того вечора учасники кожної з 15 номінацій рейтингу стали володарями статуеток «Аграрна Еліта України». Їх на сцені Національної філармонії вручали Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Крістіан Донс Крістенсен; народний депутат України, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко; генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький; знана бізнес-леді Маргарита Січкар; генеральний директор «Волинської фондової компанії» Олександр Спященко; актор і телеведучий, народний артист України Володимир Горянський; керівник діяльності МФК в Україні Олена Волошина; голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) Володимир Лапа; популярна телеведуча, акторка театру та кіно Лілія Ребрик; заступник начальника управління корпоративного бізнесу АТ «Укрексімбанк» Максим Марущак; партнер Адвокатського об’єднання «Aрцингер», керівник практики корпоративного права, злиття та поглинання Анна Зоря; голова економічного департаменту, радник із питань сільського господарства посольства Нідерландів Еверт Ян Краєнбрінк.

 

газета “АгроМаркет”, червень 2016 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».
 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ