Техніка

Універсальні машини MZURI здатні забезпечити полю індивідуальний підхід, а господареві — дохід

Ефект MZURI

Ефект MZURI

Ці багатофункціональні універсальні машини здатні забезпечити полю індивідуальний підхід, а господареві — стабільний дохід.

Прихильників розумної механізації MZURI стає дедалі більше. Ще б пак! Господарствам потрібна надійна техніка, що забезпечить стабільність у роботі, дасть змогу щороку отримувати високі показники урожайності та рентабельності. Про переваги цих машин та їх можливості «АгроМаркет» розпитав у Олександра Ярошенка, директора компанії «Мзурі Тех», яка є офіційним дилером компанії Mzuri в Україні та входить
до складу B.T.A. Group.

І фермеру, й агрохолдингу

— Кожне поле, кожен квадратний метр — це індивідуальний проєкт, який потребує до себе індивідуального підходу, — наголошує Олександр. — І саме MZURI Pro­Till дає змогу господарювати на такому рівні.

Одна з особливостей цього універсального агрегата — точне дотримання встановлених робочих параметрів щодо глибини ґрунтообробітку кожним робочим органом і можливість копіювання рельєфу поля кожним висівним сошником під час сівби як зернових, так і просапних культур. Для цього MZURI Pro­Till має більше, порівняно з іншими агрегатами, рухомих частин та вузлів, які можна налаштовувати індивіду­ально.

Обрати оптимальний для свого поля агрегат MZURI — із шириною захвату 3, 4 чи 6 м — має сьогодні змогу і фермер, і потужний агрохолдинг. У своїх агрегатах MZURI поєднує найсучасніші інженерні розробки й знаннями про довкілля. Модернізовані для роботи на ґрунтах України, ці сівалки здатні працювати навіть за умов мінімальної вологи. З кожним поколінням вони стають ще продуктивнішими та ефективнішими. Техніка цього бренду здатна культивувати основні злакові культури, ріпак і сою. Завдяки інноваційним удосконаленням сівалки нещодавно додалися й ті культури, які потребують точної сівби, зокрема соняшник, кукурудза. Ба більше — сіючи смуговим методом ріпак чи пшеницю — господар гарантовано отримає кращі сходи.

Удосконалений інжиніринг

З появою в Україні перших сівалок цього бренду стало зрозуміло, що на наших твердих ґрунтах не обійтися без удосконалень і підсилення тих вузлів та механізмів, на які припадає найбільше навантаження. Досліджено — зроблено. Сучасні моделі міцніші й витриваліші. А не так давно технічний арсенал MZURI поповнився електронними висівними адаптерами Xzact для точного дозування насіння (постійну точність глибини висіву забезпечує постійний гідравлічний тиск кожного важеля сошників). Тож тепер ніяких пропусків чи подвоєнь.

Mzuri Pro-Til. Технічна специфікація:

На запити фермерів компанія розробила спеціальну висівну приставку з уже встановленими адаптерами для сівби просапних культур. Агрегат тепер можна легко переналаштувати і водночас повністю уникнути небажаного впливу людини на роботу механізмів. Точне дозування насіння забезпечують висівні апарати Precision Planting. Крім того, є можливість встановити бункери для насіння на самих висівних апаратах. Функція Select дає змогу змінювати ширину міжрядь, відключаючи кожен другий сошник сівалки. Для різних типів культур та різної вологості ґрунту застосовують різні типи прикочувальних коліс. Щоб зменшити час простою агрегатів під час технічного обслуговування, їх, за бажанням господаря, оснащують системою автоматичного мащення рухомих елементів.

Ідеальний результат

Ще одна актуальна для українських ґрунтів машина MZURI — це культиватор Rezult. Поєднання робочих органів дискового та пружинного типу дає йому змогу чудово справлятися з усіма типами наявних на полі рослинних залишків незалежно від їхнього розміру. Подрібнюючи їх, культиватор рівномірно розподіляє мульчу поверхнею ґрунту. Такий додатковий догляд за ґрунтом і відповідна підготовка поля актуальні за умов, коли немає можливості виконати прямий висів безпосередньо по стерні попередника. У компанії наголошують, що є випадки, коли цей агрегат повністю справлявся навіть із розподіленням неподрібнених валків соломи пшениці. Ще один важливий нюанс технології — можливість виконання хімічної обробки гербіцидом суцільної дії для знищення рослин падалиці та бур’янів.

За допомогою пружинної борони агрегат ще й додатково обробляє ґрунт на глибину до 2 см. Цього достатньо для порушення капілярного ґрунтового шару і, відповідно, для закриття вологи після збирання культури попередника. Як показує практичний досвід, якість та однорідність сходів після Result значно вища. Чудові результати було отримано на всіх демонстраційних ділянках незалежно від регіону (хоча на сусідніх полях, де використовували інші ґрунтообробні технології, були з цим складнощі).

***

Концептуальний підхід MZURI полягає в поєднанні підходів класичної та нульової технології. Застосовуючи універсальний багатоопераційний агрегат MZURI Pro­Till, можна ефективно використовувати переваги як першої, так і другої системи ґрунтообробітку, скажімо, знизити залежність від сівозміни (хоча за нульової технології її не уникнути). Максимально і рівномірно розподіляючи рослинні рештки поверхнею поля, зберігаючи їх там як мульчу; виконуючи ґрунтообробіток невеликих смуг з одночасним унесенням добрив і висівом в оброблені смуги, агрегат забезпечує найвищу ефективність агротехнології. Як кажуть у компанії, це більше, ніж просто техніка, — це суттєва конкурентна перевага.

газета “АгроМаркет”, грудень 2020 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/ належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ