Агромаркет

ДПЗКУ закупить сою для Китаю

ДПЗКУ закупить сою для Китаю

«Наша соєва культура в силу законодавчих заборон не містить ГМО, що дуже підходить китайським партнерам і робить українську сою конкурентною на китайському ринку. До того ж вона не підпадає під квотування, й у китайських партнерів є інтерес працювати із цим продуктом. Якщо якість продукту, який потрапить на наші елеватори, влаштує китайську сторону, то в цілому для всіх виробників цього продукту відкриється велика перспектива щодо виходу на ринок КНР», — цитує директора департаменту закупівель ПАТ ДПЗКУ Дмитра Єрмоленка Міжнародна асоціація успішного бізнесу.

 

За словами посадовця, в рамках чинної програми форвардних закупівель Державна продовольчо-зернова корпорація України має намір придбати 45 тис. тонн насіння сої (з авансовим платежем 3960 грн/т). Щоправда, цією продукцією не заміщатимуть обсяги недопоставок кукурудзи за наявними зобов’язаннями перед КНР. «Ми готові забезпечити потребу китайських партнерів в необхідних обсягах кукурудзи. Проте сьогодні ціни на кукурудзу неринкові, й ми не можемо експортувати потрібну кількість. Перехідні залишки по кукурудзі, що сформувалися в Китаї, якраз і формують ту ціну, з якою на ринок України важко зайти. Звичайно ж, ми соєю не замістимо той обсяг кукурудзи. Однак якщо перший пробний крок виведення нашої якісної сої на китайський ринок вдасться, це буде успіх і для поточного моменту, і для перспектив», — наголосив Дмитро Єрмоленко.

 

 

газета “АгроМаркет”, травень 2016 року

Усі авторські права на інформацію розміщену у газеті “АгроМаркет” та інтернет-сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».
  

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ